Кметът на Гълъбово рекетира частна охранителна фирма (видео)

  • 15 април 2013 10:01

  • 3198
  • 2
Кметът на Гълъбово рекетира частна охранителна фирма (видео)
©

Кметът на Гълъбово Николай Тонев не спира да ни създава проблеми. Недопустимо е кметът да напада непрекъснато фирма "Кремък", която се грижа за охраната на града. Той казва, че тази фирма е еничарска и непрестанно атакува нейната дейност в съда.

Това казаха на специална пресконференция от Националната асоциация на фирмите охраняващи с технически средства. Преди 6 години 400 души заведоха дела срещу него за оронване на престижа им и работата им. В момента Николай Тонев е завел граждански искове срещу 100 човека от тези 400, като всичките дела са висящи. Претенциите на Тонев са, че са му причинени неимуществени вреди и обиди. Според съда в град Гълобово, тези 100 човека срещу които се водят дела, трябва да доказват, че на са виновни, продължиха от Асоциацията. Съдийката от Гълъбово, г-жа Минчева се произнесе за този абсурд. Работниците на фирма "Кремък" трябва да доказват, че не са имали намерение да ощетяват г-н Тонев. Именно заради това ние поискахме отвод на г-жа Минчева, единственият съдия в Гълъбово, който гледа тези дела. Тя твърди, че е безпристрастна и ще продължи да се занимава с тези 100 висящи дела, казаха още от Асоциацията.

Самият Николай Тонев злоупотребява със своите правомощия и няма право да изисква гигантски обезщетения от работниците. В петък в "Шоуто на Слави", кметът Тонев излъга и каза, че срещу него има заведени над 400 дела. Той не каза и дума за стоте дела, които води срещу работниците от фирма "Кремък". Тонев непрекъснато настоява за отнемането на лиценза на компанията. Срещу фирма "Кремък" няма нито едно заведено дело по Наказателния кодекс. Това е достатъчен факт, за да можем да кажем, че фирмата си върши перфектно работата. Николай Тонев трябва да престане с нападките си и да престане да тероризира и рекетира служителите на фирма "Кремък".

Бившият управител на фирма "Кремък" също изказа своето мнение. Скандалът с г-н Тонев се разви далеч преди 2007 година. Той непрекъснато възлагаше проверки на фирмата, които често достигаха до 30-40 на месец. Правил е опити да прониква в наши обекти, като е заплашвал наши охранители. Тези обекти имаха национално-стратегическо значение и той нямаше право да стъпва там. Атаките в периода 2007-2009 година доведоха до това, че загубихме над 250 служители. Много фирми, които охранявахме, се отказаха от договорите си с нас. Впоследствие охраната на тези обекти се поемаше от общинската охранителна фирма. Районният съд в Гълъбово непрестанно помагаше на Тонев и имам чувството, че той беше създаден с една единствена цел, а именно всички дела срещу кмета да се водят там, завърши бившият директор на фирма "Кремък".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3198 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
римлянин

2013.04.16 | 09:15

2
Виновен до доказване на противното (евентуално). Това е "римския" принцип на нашата мила съдебна система!
Иво

2013.04.16 | 09:15

1
Фирма "Кремък" на работа ни пазят такива, денем стискат зъби, но нощно време са във вихъра си. Еко пият и след това спят. Един път стана инцидент, не мога да събудя охраната, сами с колегата решихме проблема. После дойде шефа на Кремък за региона, със друг охранител да се смени пияния да не го видят полицаите, смяххххххх. Оня ден махнаха един на 76 години щото бил възрастен и докараха един млад на 65 годинки и новия ми вика момчета ще ударим ли по ракийка, абе фирма "Чакмак" кърти отвсякъде

Добави коментар

Водещи новини