Еднократни енергийни помощи от днес

  • 15 април 2013 07:08

  • 905
  • 0
Еднократни енергийни помощи от днес
©

Молби за еднократна енергийна помощ ще се приемат от днес в Агенцията за социално подпомагане. Заявления могат да подават хората, чийто доход надвишава с до 10 лв. определения минимум за подпомагане за изминалия отоплителен сезон.

Предвидената помощ е в размер на 65 лв. и ще се изплаща в края на май. Очаква се около 100 000 души да се възползват от допълнителното подпомагане. Ще се взима предвид 6-месечният доход за периода от 1 януари до 30 септември 2012 г. Крайният срок за подаване на молбите е
26 април.

Решението да се отпуснат допълнителни средства за най-бедните българи беше взето от служебния кабинет в края на март. За тази цел вицепремиерът Деяна КостадиноваДеяна Костадинова Деяна Костадинова е вицепремиер и министър на труда и социалната политика от 12 март до 29 май 2013 внесе в комисията по доходите към Националния съвет за тристранно сътрудничество предложение за промяна в нормативната уредба, така, че увеличението на пенсиите от 1 април да не се отрази на възможността за достъп на пенсионерите до енергийни помощи през следващия отоплителен сезон.

Последвайте канала на

905 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини