Българка по чудо се спасила от кървавия атентат в Осло

  • 24 юли 2011 09:03

  • 1699
  • 1
Българка по чудо се спасила от кървавия атентат в Осло
©

Продължил по-дълго внезапен служебен ангажимент й попречил да стигне около 15,20 часа до спортна зала, разположена само на 50 метра от мястото на взрива. Експлозията стана точно по това време и взе 7 жертви, а над 15 бяха ранени, пише в. "24 часа".

“В най-добрия случай щях да бъда една от ранените”, сподели за “24 часа” от Осло 36-годишната Светла. Тя е родом от Несебър и от 15 г. живее в Норвегия. Работи като преподавател по норвежки език в университета в Осло.

Обикновено в 15 часа в петък в Норвегия работният ден приключва. В толкова е трябвало да си тръгне и Светла Ковачева. Внезапно обаче в този момент била свикана среща между преподаватели в университета.Срещата продължила половин час.

В противен случай сънародничката ни щяла да излезе от университета в 15 часа, да стигне за 10 минути с метрото до центъра, където са правителствените сгради. Тя смятала да направи някои покупки в близките магазини, след което да отиде да тренира аеробика, както прави обикновено по това време на деня.

“И както си говорехме в университета, изведнъж дотича един колега и извика: Вижте какво става в центъра, има бомбардировка! Веднага включихме телевизията по интернет. Никой нямаше още представа какво става, но бяхме потресени. Всички правителствени сгради наистина изглеждаха като бомбардирани с изпотрошените си прозорци и носещия се навсякъде пушек”, разказва Ковачева.

“Във всеки случай 22 юли е вече вторият ми рожден ден. Иначе съм родена през ноември. Слава Богу, че се спасих, но не мога да съм спокойна след толкова жертви, особено след станалата по-късно стрелба на остров Ютея”, каза Светла Ковачева.

Рожден ден на българче пък спаси от атентата норвежки съпрузи. Те били в петък следобед заедно с децата си на празника на дъщерята на българско семейство, живеещо край Осло. Сънародникът ни, донесъл късмета на норвежците, обаче помоли името му да не бъде споменавано.

Съпрузите работели в Министерството на търговията и промишлеността на Норвегия, което се намира точно на мястото на взрива. Сградата, където те работили, е сред най-сериозно пострадалите.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1699 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
3

2011.07.25 | 04:09

1
W WW. ORiGIN ALNI . BE --- --- ФУТБОЛНИ ЕКИиПИ СЕЗОН 11/12

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини