Забранява се любителския риболов

  • 14 април 2013 10:01

  • 1219
  • 0
Забранява се любителския риболов
©

Със заповед на министъра на земеделието и храните проф. Иван Станков от понеделник, 15 април, се забранява любителският риболов за 47-дневен период.

Забраната е на основание Закона за рибарството и аквакултури и се прилага ежегодно през размножителния период на видове във водите на Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти.

Забраната за любителски риболов е от 15 април и ще продължи до 31 май 2013 г., включително, и важи за всички пролетно-лятно размножаващи се видове.

За любителите риболовци има оставени свободни водни обекти на територията на страната. В област Сливен това са баластриерите "Крушарска дупка”, „Сливенска дупка" и "Мечкаревска дупка". Яз. "Щоките" до новозагорското село Кортен и яз. "Чилията" до новозагорското село Загорци. Разрешен е риболовът и в напоителния канал в отсечката от с. Бинкос до с. Горно Александрово.

В област Ямбол свободни за риболов са баластриерен водоем „Долен герен", гр. Елхово; отводнителен канал „Дере – 3", землището на с. Безмер; яз. "Болярско – 2", землището на с. Болярско; баластриерни водоеми „Кукоревски дупки" и северната част на гребния канал Ямбол.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1219 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини