Монтират инфрачервени камери в Слънчев бряг

  • 11 април 2013 16:51

  • 1148
  • 0
Монтират инфрачервени камери в Слънчев бряг
©

В курорта "Слънчев бряг" ще бъдат монтирани 59 инфрачервени камери. Това съобщи изпълнителният директор на едноименното  дружество Златко Димитров.

Въвеждането на инфрачервената техника ще обезпечи безпрепятственото преминаване през места, където осветлението не е достатъчно или е умишлено прекъснато. Ще бъдат монтирани още 27 броя високоскоростни въртящи се камери и 129 камери за  панорамно видеонаблюдение, предаде БТА.

С тях ще се гарантира сигурността на туристите през сезона. Новост при видеонаблюдението е, че камерите вече ще записват 24 часа, а не както досега - само при отчитане на движение.

На входовете и изходите на курорта ще бъдат монтирани записващи устройства, които ще следят и заснемат номерата на колите, движещи се в комплекса.

До сградата на РПУ-Слънчев бряг е изградена и оптична свързаност, която ще позволи органите на реда да имат непрекъснат достъп до видеонаблюдението. Освен с камери, безрисковата почивка ще бъде гарантирана и с повишена концентрация на полицейски сили. От 1 юни в курортния комплекс пристигат над 220 командировани от вътрешността на страната полицаи, каза Стайко Манев, началник на РПУ-Слънчев бряг.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1148 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини