Пускат "Дунав мост 2" в средата на май

  • 10 април 2013 12:08

  • 1117
  • 2
Пускат "Дунав мост 2" в средата на май
©

Мостът край Видин ще бъде пуснат в средата на май. Това съобщи в Русе президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който посети Дунав мост заедно с министъра на транспорта Кристиян Кръстев, предаде БТВ.

Вече са проведени тестове моста при Видин с автомобил, който е изминал разстоянието до Калафат и обратно със скорост от 100 км/ч.

Отварянето на втория мост над реката ще позволи да се направи рехабилитация на авариралото пътно съоръжение между Русе и Гюргево. От създаването му досега, Дунав мост не бил ремонтиран основно, тъй като няма вариант за пренасочване на трафика. Според президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното България се нуждае от още два моста над река Дунав, за които ще се търси европейско финансиране.

„Преценката на мното експерти в много министерства показва, че Дунав мост 3 и Дунав мост 4 трябва да бъдат Русе и Силистра-Кълъраш. Тук е огромен трафик, тук са и най-големите от гледна точка на туризъм, индустрия и същевременно входна точка за България натовареност. Тук наистина с една дупка запушихме Европа-Азия”, коментира държавният глава

Последвайте канала на

Десислава Станева
1117 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Дунава синей

2013.04.10 | 12:27

1
Браво ! Като го пуснат отново ще сме с един мост над Дунав.

2013.04.25 | 09:22

2
...когато Борисов говореше за инфраструктурата,те го плюеха че асфалт не се ядял...хубаво е че става преди изборите та да се видят хубостниците от БКП-БСП че с един мост на 60години не сме за хвалене...ама с две или три,а защо не и пет атомни централи ще сме "електроцентъра" на Европа,а защо не и на света...и все още има балами които си вярват...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини