ДКЕВР иска по-евтина вода в София

  • 09 април 2013 10:35

  • 1024
  • 3
ДКЕВР иска по-евтина вода в София
©

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране предлага понижаване на цената на водата в столицата в 4%.

В същото време дружеството "Софийска вода" поиска увеличение на услугата с 14 на сто, като изтъкна, че сметката за вода на едно домакинство се равнява на сумата, на която излизат два килограма месо.

До края на деня ще излезе доклад, в който ДКЕВР обуславя тезата си за намаляване цената на водата. От комисията уточниха, че поевтиняването ще влезе в сила в рамките на месец, тъй като предстоят обсъждания по темата, предаде репортер на novini.bg.

Евгения Харитонова, шеф на ДКЕВР, обяви, че на 16 април няма да бъде отнет лиценза на ЧЕЗ. За да бъде отнет лиценз на което и да е енергийно дружество, трябва да бъдат регистрирани достатъчно нарушения, коментира тя и допълни, че ако проверки докажат наличието на нередности, регулаторът ще се самосезира.

Комисията не е съгласна изнесените от прокуратурата твърдения, че ДКЕВР не си е вършила работата, че е само регистратор, а не функциониращ независим регулатор. Председателят на комисията подчерта, че регулаторът е независим орган както у нас, така и в Европа.

Последвайте канала на

1024 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.04.09 | 11:27

3
софиянци все богопомазани.колко им е водата сега ? в шумен е 2,5лв,без пречиствателна станция на входа. навсякаде трябва да се НАМАЛИ ,ама доста ПО-СЕРИОЗНО. това ,ток ,вода,парно ,горива трябва да е социална политика на държавата,а не да се търгува с ежедневата необходимост на населението.
ТТ

2013.04.09 | 11:13

1
Тия какво месо ядат Софийска вода?
гражданин

2013.04.09 | 11:15

2
от калинки

Добави коментар

Водещи новини