Журналист: Изборите няма да доведат до желания изход

  • 09 април 2013 08:10

  • 715
  • 3
Журналист: Изборите няма да доведат до желания изход
©

Идва времето, когато хората трябва да гледат малко по - прагматично на нещата, иначе изборите няма да доведат до искания изход, заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия "Здравей, България" журналистът Иван Гарелов. Той цитира шофьор на такси, който е казал: "Мен не ме интересува кой ще управлява, а как ще управлява".

Според политолога Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски има три особености в тази кампания, които могат да се отчетат. Едната от тях са протестите. Като второ важно нещо тя определи политиките и припомни, че в момента няма никакъв дебат за политиките.

Икономистът Лъчезар Богданов пък смята, че е хубаво, че и в БСП и в ГЕРБ е сложена икономическата основа. Според него приносът за това при социалистите е на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Като плюс Богданов отчете и обещанията за намиране на работа и за грижата на партиите към безработицата. Гарелов добави пък, че не трябва да се обръща внимание на цифрите, които обещават партиите. Журналистът даде пример с обещанието на социалистите и припомни, че те са заявили, че ще намерят 250 000 работни места. Той попита какво ще стане, ако се немарят 218 000 работни места. "Пазарът на труда е наистина най - големият проблем", допълни още Богданов.

В предизборната кампания едва ли ще може ясно да се оцени кое е в силата на даден политик, заяви Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски. "На тези избори гражданите ще гласуват на базата на общи белези", смята политоложката. По думите й, ако българите повярват, че изходът е в един шороко партиен кабинет, тогава правилният човек, който трябва да застане на премиерския пост е Пламен Орешарски. Според Гарелов, изборът на социалистите Орешарски да бъде премиер при победа на ГЕРБ е много добър.

Последвайте канала на

Десислава Станева
715 3

Коментари 3

Добави коментар
аrhar

2013.04.09 | 22:27

3
Ако ГЕРБ има мнозинство в следващия парламент, трябва Станишев да бъде избран за премиер ! Защо ли ? Първо - Станишев вдигаше пенсии и заплати , даваше Коледни добавки към пенсиите , сиреч водеше добра социална политика . Второ - Станишев докарваше по 7 млрд лв чуждестранни инвестиции , сиреч имаше икономически бум в държавата . Трето - ако ГЕРБ се провали през следващия мандат , Станишев ще бъде виновен за нечий друг провал, сиреч той вече е свикнал през последните 4 г. да бъде определян като главен виновник за чужди провали .

2013.04.09 | 22:27

2
Не знам вече на кого да вярвам.Това не е държава.Ето пак ще дигат тока след като има излишък на потребление и се намалят мощности.Това си е навсякъде дори и на един пазар да отидеш за да си купиш краставици цените се държат изкуствено високи а краставиците вехнат и се хвърлят но цените не се свалят.Всичко това се случва защото няма контрол и хора в държавата които да накарат администрациите и проверяващите органи да заработят.Всеки се е втурнал да забогатява и никой не мисли за бедния народ а само за печалбата.Внасят се какви ли не съмнителни стоки от къде ли не и се убива икономиката на държавата.По магазините има стоки от къде ли не само не и български.Как да гласувам за Костов като на времето си купувах стоки произведени в България и хранех нашия работник а сега храня чуждия.Трябва да има начин да се спре това както и растежа на тези цени . Ако това не стане народа пак ще излезе на улицата и не се знае накрая как ще свърши това.Ако трябва нека се мине през референдум за ЕРП-тата и другите кризи в енергетиката .Нека се направи всенародно обсъждане и да се вземе най доброто решение.Не мога да обвиня само политиците за случващото се в държавата защото и ние като народ носим вина и то не малка.Ето как виждам нашата вина.Например една от вините ни е че все чакаме някой друг да ни свърши работата и да ни осигури лесен живот а ние не се борим за него както е в много други страни. Дори и животът ни да става все по труден ние си мълчим и се примиряваме с това.До кога ще я караме така.Колко живота имате да живеете.Аз мисля че на този свят е само един.Крайно време е да спрем да търпим нетърпимото и да направим нещата в тази държава да се случат.Земята ни е прекрасна и може да ни храни а не да умираме от глад и мизерия.Нека да се увеличи производството на селскостопански стоки с помощта на държавата и цените на зеленчуците да падне.Има много не засети земи както и много безработни по региони.Нека се включат в работата за да спрем внасянето на домати краставици картофи от Македония където се купуват евтино а тука се продават на двойна и тройна цена .Нека се направи същото и за животновъдството за да ядем качествено месо а не 20 годишно или конско на вместо телешко.Нека се започне с изграждането на фабрики за производство на стоки за бита а не да внасяме некачествени от други места.Ако някой политик ми обещае това народа ще гласува за него но да не мисли че ще го чака 4 години.На спечелилия изборите му се дава само 6 месеца за да започне да изпълнява това което е обещал ако не народа ще го свали и линчува. Всеки който се готви да управлява да знае че няма да си отиде ненаказан.

2013.04.09 | 09:36

1
Гарелов-това твоя мисъл ли е ,или внушение на ДС ?

Добави коментар

Водещи новини