Мъжът-факла от Президентството през сълзи: Направих го заради моите връстници!

  • 09 април 2013 08:10

  • 1609
  • 0
Мъжът-факла от Президентството през сълзи: Направих го заради моите връстници!
©

Може би запалването е символ, това съм заслужил. Това сподели пред БТВ мъжът-факла Димитър Димитров, който се подпали пред президентството. Много пъти съм се парил, докато бях ковач и знам че боли. Това е най-жестокият начин да умиране, след като Инквизицията го е избрала да унищожава своите врагове, каза Димитров.

Той каза, че няма причина да се самоубива, нямал парични проблеми, политически или религиозни причини. Димитров обясни решението си със затихващите протести. Никой не каза нищо за хората, които са на възраст малко преди пенсиониране, много от тези хора загубиха дома си заради ипотеки и кредити. Исках да обърна внимание върху тези хора, каза Димитров. Исках всички да знаят защо един човек на 52 години е решил да вземе подобен изход за себе си. Един мой съсед, който ми е връстник, се обеси. Виждам некролози на мои връстници и по бетонните стълбове, каза Димитров. Ковачът каза, че не си е струвало да се подпали, тъй като вече е чул от други хора, които оценяват постъпката му като глупост. Той сподели, че в момента, в който се е подпалил е задействал инстинкта му за самосъхранение.

Чух, че някой извика „Подпали се човек“. Извиках им да не ме гасят, защото искам да умра, сподели Димитров. Мислих си, че не съм достатъчно необходим на този живот. Сега съм сигурен, че близките ми ме обичат и поисках прошка от тях за това, което им причиних. Никой повече да не се пали. Никой не трябва да си мисли, че от това може да оцелее, призова ковачът

Той разказа, че след като излезе от болницата ще се грижи за лозето си край Дунав. Димитров сподели, че има 21-годишна дъщеря, която е отгледал след като съпругата му е починала. Той каза, че първото нещо, което е видял след като е излязъл от комата е дъщеря му и новата му съпруга, които са се разплакали. Докато разказваше това Димитров се разплака и каза, че благодари на Господ, лекарите и хората, които са го загасили, че са го спасили.

Мъжът се оказа, че е бил герой на репортаж на БТВ преди 10 години, в който единствената му грижа е защо насрочените през 2003 г. съвпадат с неговия имен ден.

Последвайте канала на

Novini.bg
1609 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини