Изграждат ВиК мрежата в столичния кв. ''Суходол''

  • 08 април 2013 14:54

  • 921
  • 0
Изграждат ВиК мрежата в столичния кв. ''Суходол''
©

Днес е открита строителна площадка по проект "Изграждане на пет главни канализационни клонове в кв. "Суходол" и подмяна на съществуващите водопроводи, попадащи по трасетата им", съобщават от Столичната община.

Изграждането на главните канализационни колектори в "Суходол" е от изключително значение както за подобряването на ВиК инфраструктурата в района, така и като част от мерките, които Столичната община предприема с оглед превенция от наводнения.

Проектът, на стойност 5 582 663,75 лв., се финансира от ОП "Околна среда" и бюджета на общината. С изпълнението му ще бъде рехабилитиран един километър водопроводна мрежа и ще бъдат изградени близо два километра от основната канализационна инфраструктура на кв. "Суходол".

Поетапното изграждане на канализацията в квартала ще продължи и през следващия програмен период - предстои изготвянето на работни проекти за вътрешнокварталната канализационна мрежа на "Суходол", с които общината ще кандидатства за финансиране по ОП "Околна среда 2014 -2020 година.

Последвайте канала на

921 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини