Отчитат огромен интерес към военната професия

  • 08 април 2013 13:36

  • 1280
  • 1
Отчитат огромен интерес към военната професия
©

Огромен интерес към военната професия отчитат и тази година.

Конкурс за кадрови войници се провежда днес във военните формирования в Карлово, Стара Загора и Хасково. На финалния етап за едно работно място се борят четирима души.

Красимир Георгиев е на 20 години. По професия е икономист – информатик. В момент учи задочно в Пловдивския университет. Иска да стане кадрови войник заради тежката икономическа обстановка, в която се намира страната ни.

„Няма работа, няма реализация и така, ако успея, ще имам сигурна заплата. Казват, че в някои случаи има доста работа, като обучения, друг път има доста свободно време, което също е добре”, каза пред Нова телевизия Красимир Георгиев.

До последния етап от конкурса за кадрови войници в Хасково са допуснати близо 300 души, които се борят за 75 места. Младите хора определят професията като една от най-перспективните в момента.



Армията има нужда от още кадрови войници, но финансовият ресурс, с който разполага държава, не е достатъчен.



Новоприетите кадрови войници ще стартират със заплата от 600 лева. Те ще бъдат назначени на трудови договори до две седмици.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1280 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Християнин

2017.06.18 | 12:10

1
Там отиват тъпунгерите, дето не могат нищо друго да правят, освен да ги юркат и уж да ги обучават, че и свободно време да имат. Кого заблуждавате? Да не говорим, че ги пращат по мисии за чужди интереси, а заплатите им бедните българи да ги плащат! Интереса не е към военната професия, а към сигурната заплата!!!Но в крайна сметка тия тъпунгери стават обучени кучета, а после трябва и да ги реинтегрираме в обществото. Това направиха с уволнените военнослужещи, сиреч са ги считали за негодни за нормален, цивилен, граждански живот!!!! Да ви е честито новоприети военни!!! или овенни! както ги наричат нормалните хора!!! Падни, стани, остави!!! Браво имате желание!

Добави коментар

Водещи новини