Язовир "Йовковци" прелива

  • 08 април 2013 13:15

  • 1507
  • 0
Язовир "Йовковци" прелива
©

Язовир "Йовковци" прелива с по 1 куб. м в секунда, което е нормално за сезона, съобщиха от пресцентъра на областната администрация във Велико Търново.

Според инж. Николай Владков, главен инженер във ВиК "Йовковци", от миналата седмица през малкия изпускател се източват по 6 куб. см /сек. В язовира се вливат по около 400 000 куб. м вода, а се източват по 500 000 куб. м, като целта е да се осигури свободен обем, за да поеме водите от валежите, посочи инж. Владков, цитиран от БТА.

Повишено е нивото на река Росица в района на Севлиево, която е свързана с водния обем на яз. "Александър Стамболийски". От реката в язовира се вливат по 80 - 90 куб. м в секунда, но язовирът разполага със свободен обем в размер на 38 млн. куб. м е съобщил инж. Константин Христов, главен експерт "Контрол на водите" в "Басейнова дирекция - Дунавски регион" в Плевен.

Областният управител проф. Пенчо Пенчев, който председателства Областния съвет по сигурността, съобщи, че нивата на реките и водоемите на територията на областта след падналите валежи е нормална.

Последвайте канала на

1507 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини