БСП иска да кръсти метростанция на Димитър Благоев

  • 08 април 2013 11:37

  • 743
  • 3
БСП иска да кръсти метростанция на Димитър Благоев
©

Станцията на метрото в района на гара “Искър” да носи името на Димитър Благоев - Дядото, предлага общинският съветник от БСП Борис Цветков.

Тя е част от разширението на трасето до летището, което се строи и трябва да е готово до края на 2014 г. Пред “24 часа” Цветков обясни, че искането е придружено с подписи на видни професори, журналисти, граждани и фирми, чиито офиси са в района на станцията.

Той е изпратил писмо до шефа на Европарламента Мартин Шулц и се надява най-високопоставеният ляв политик в Брюксел също да подкрепи идеята.

“Димитър Благоев е бил общински съветник в София точно преди 100 г. Борил се е за неща, които са актуални и сега - спиране на белгийската концесия на трамвайния транспорт, строителство на общински жилища и срещу корупцията сред чиновниците. Освен това той е основател на първата партия у нас и на Балканите - социалдемократическата. Искал е повече свобода за работниците и е учредител на Общия работнически синдикален съюз”, заяви Цветков. В района на станцията е и печатницата, която носи неговото име, допълни той.

“Много булеварди и обекти в града носят имената на видни политици - Стефан Стамболов, Иван Гешов, Андрей Ляпчев и др., но дейците на социалдемокрацията остават подценени”, смята общинарят.

Последвайте канала на

Novini.bg
743 3

Коментари 3

Добави коментар

2013.04.09 | 00:04

3
Какво общо им м/у червените олигарси и Д. Благоев ?
bravo

2013.04.09 | 00:04

2
Е след това мога да кажа само-Смърт на комунизма свобода за народа!
69

2013.04.09 | 00:04

1
Той, Димитър Благоев хубави неща е напрвил, но не разбирам защо другарите от БСП се олицетворяват с него. Ей, наглостта им край няма. Димитър Благоев сигурно се обръща в гроба като вижда какви ги вършите.

Добави коментар

Водещи новини