Лекарите в Лом замеряха сградата на общината със стотинки

  • 05 април 2013 15:14

  • 641
  • 0
Лекарите в Лом замеряха сградата на общината със стотинки
© Булфото

Общинският съвет в Лом направи пета промяна в болницата „Свети Николай Чудотворец в Лом, след като Окръжен съд - Монтана отказа да впише в търговския регистър последните рокади в ръководството на дружеството. Съветниците пропуснали детайла, че като освободят д-р Васил Милутинов като управител, няма кой да назначи избраният за прокурист д-р Виталий Илиев, информира Дарик.

В четвъртък вечерта на извънредна сесия съветниците избараха за временен управител на болницата д-р Георги Савков, който вече е бил такъв миналата година. Лекарите обявиха, че няма да спрат протестите си и по време на заседанието замеряха входа на сградата на община Лом със стотинки. "Те са за продажните и алчни съветници, които заради лични интереси правят безброй кадрови промени и съсипват общинската болница!", скандираха протестиращите.

Изпратено е и писмо до служебния Министър на здравеопазването за едномесечния конфликт между медици и общинари в Лом. Недоволните се надяват държавната власт да направи експертна проверка, в която да бъде изяснена ситуацията и да се  сложи край на напрежението в болницата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
641 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини