Откриват рафтинг сезона

  • 04 април 2013 18:21

  • 841
  • 0
Откриват рафтинг сезона
© Булфото

Новият рафтинг сезон ще бъде открит този уикенд по традиция на пролетно буйната река Струма в неповторимото със своята сурова красота Кресненско дефиле.

Това съобщи Емилия Бегунова от клуб "Адвенчър нет", който е съорганизатор на пролетното събитие заедно останалите клубове за рафтинг и каяк в бързи води от София и страната, цитирана от БТА. Техни представители ще дадат старта на сезона на 6 април с демонстрационни спускания по реката. Радваме се на много хубава вода в момента, времето е чудесно и очакваме да дойдат много наши приятели, гости, представители на медиите, любители на водните спортове и на природата, каза Емилия Бегунова. Рафтингът и каякът стават все по-популярни, печелят все повече последователи и се увеличават с всяка изминала година хората, които ги практикуват. Това може само да ни радва и да ни мотивира да продължаваме все така напред, допълни Емилия Бегунова.

Според нея сериозно внимание ще трябва да се обърне на безопасността, това трябва да е и водещо в дейността на новите клубове за рафтинг, които идват край Струма. Както навсякъде, каза още тя, трябва да има правила и дисциплина и те да се спазват. Затова предстои и среща, на която да бъдат обсъдени тези въпроси от представителите на клубовете. "Адвенчър нет" е един от клубовете, които имат вече рафтинг център и база за обучение край Струма в Кресненското дефиле. В навечерието на откриването на новия сезон той организира курс за рафтинг гидове. В него се включиха близо 30 участника, между които и рафтъри от Румъния. Един от инструкторите е от Босна, тези дни се очаква към курса да се присъедини и мексиканец.

Участниците тренират на реката техники за гребане и управление, за спасяване и работа с въже, обучават се как да действат при различни сигнали, сценарии, критични ситуации. Накрая те ще имат и изпит.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
841 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини