МОСВ даде зелена светлина на "Набуко"

  • 04 април 2013 16:23

  • 837
  • 0
МОСВ даде зелена светлина на "Набуко"
©

Газопроводът „Набуко" получи положителна оценка на доклада за въздействие върху околната среда на последното заседание на Висшия екологичен експертен съвет, председателствано от зам.-министър Евдокия Манева.

Тръбопроводът е предназначен за транзитен пренос на газ от източната граница на Турция до Баумгартен, Австрия през България, Румъния и Унгария. Целта е създаването на газопроводна система за пренос на газ от различни източници в района на Каспийско море и Близкия Изток до Централна Европа.

"Набуко" е с приблизителна дължина 3 900 км и е проектиран за максимален годишен дебит от 31 млрд. кубични метра - капацитет на заключителния етап. На всяка държавна граница се предвиждат фискални измервателни станции, както и линейни кранови възли - разположени равномерно по трасето.

Българският участък на газопровода започва при югоизточната граница с Република Турция, близо до село Странджа. На българска територия газопроводът следва югоизточна-северозападна посока до река Дунав (границата с Румъния близо до Оряхово). Газопроводът „Набуко" пресича река Дунав в региона между Оряхово и Козлодуй.

Последвайте канала на

Novini.bg
837 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини