Студенти блокираха движението край УНСС (галерия)

  • 04 април 2013 14:30

  • 1241
  • 1
Студенти блокираха движението край УНСС (галерия)
©

Студенти от Университета за национално и световно стопанство за втори път излязоха на протест срещу повишаването на семестриалните такси с около 30%.

Днес обаче на улицата са само около 50 човека. Организаторите на протеста обиколиха коридорите на висшето учебно заведение, за да призоват своите колеги да се присъединят към демонстрацията.

Протестиращите се събраха на пешеходната пътека пред главния вход на университета и блокираха за кратко движението на бул. "8-ми декември", предаде репортер на novini.bg. За няколко минути те седнаха на зебрата и изразиха позицията си с плакати и скандирания "Няма да платим", "Продажници", "УНСС - Утре носете съответната сума", "Имате ли сърца, скъпи преподаватели?", "30% - забрави" и "Долу таксите".

През това време полицията пренасочваше движението.

След това младежите се прибраха в двора на УНСС и продължиха със скандиранията. Те обещаха, че "всеки ден ще е така до победата".

Последвайте канала на

1241 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
N/A

2013.04.05 | 10:32

1
Тея търтеи да спрат да се оплакват, защото таксите в УНСС са едни от най-ниските. Постоянно по кафета и по дискотеки и накрая да не могат да отделят 200 лева за цял семестър да си платят образованието...

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини