Психолог: Нужна е устойчива програма за борба със самоубийствата

  • 03 април 2013 07:20

  • 1208
  • 1
Психолог: Нужна е устойчива програма за борба със самоубийствата
©

Държавата трябва да изгради устойчива система и програма с цел предотвратяване на самоубийствата. За това трябват доста средства. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на Дружеството на психолозите д-р Пламен Димитров. Припомняме, че преди дни стана ясно, че България е на челно място по брой на реализирани самоубийства в Европа.

Трябва да се започне с най-простото нещо - да се приемат закони, с които психотерапевтите да се интегрират заедно със социалните работници. Не всеки психолог е подготвен. Не е достатъчно човек да има само университетска диплома, за да има нужните качества за психотерапевт или психолог - трябва непрекъснато да се квалифицира и усъвършенства, добави д-р Димитров.

Изключително опасно е да се търсят хора, които се саморекламират. Добре е да се търсят квалифицирани специалисти, регистрирани в браншовите организации, посъветва той. Мерките, които служебното правителство предлага, са очаквани и нужни, но ефектът от тях не може да дойде веднага. Трябва да минат години, каза още психологът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1208 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
пси

2013.04.10 | 12:57

1
Така ли а колко психотерапевти има некадърни или е важно господина какъв е? членството не значи нищо какво е направила тази организация за хората нищо

Добави коментар

Водещи новини