Земеделският министър: Зърнопроизводството остава водещ приоритет в политиката ни

  • 02 април 2013 18:35

  • 888
  • 1
Земеделският министър: Зърнопроизводството остава водещ приоритет в политиката ни
©

Секторът "Зърнопроизводство" остава водещ приоритет в политиката, която ще следваме. Това е заяви днес министърът на земеделието и храните проф. Иван СтанковИван Станков Иван Станков - Български ветеринар и министър на земеделието и храните в правителството на Марин на заседанието на Консултативния съвет по зърното, цитиран от БТА.

Министърът посочил, че с встъпването си на този пост е поел ангажимент за запазване на стабилно и сериозно зърнено производство. По думите му е особено важно да се запази ръстът в това производство, като успоредно с това се развиват и сектори, които имат нужда от подпомагане - животновъдство, зеленчукопроизводство, овощарство, лозарство. Министър Станков е направил общ обзор на последните дебати по бъдещето на Общата селскостопанска политика след 2014 година.

Заместник-изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Свилен Костов е представил данни за очертаните площи във връзка с агроекологичните плащания, които се отнасят до сеитбообращението на културите и опазването на почвите. Данните, предоставени от дирекцията "Растениевъдство", както и от браншовите организации в сектора "Зърно", сочат, че като цяло есенните посеви към момента са в добро и в много добро състояние.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
888 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.24 | 19:04

1
Винаги някой краде бе, винаги някой е виновен, цялата гадост на тоя живот е заради някой си...Животът е такъв какъвто си го направи човек и не обвинявайте постоянно другите. Nikolai Petrov и за теб се отнася. Гледам, че си станал голям драскач по сайта, но почти винаги си като ехо-повтаряш това, което някой е казал. И това е другия проблем на тоя народ. Започнете да мислите с главите си и живота ви може и да се подобри в много отношения.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини