Ренета Инджова: Бъдещото правителство трябва да бъде технократско

  • 02 април 2013 17:33

  • 1884
  • 2
Ренета Инджова: Бъдещото правителство трябва да бъде технократско
©

"Най - бързо расте безработицата до 24 години. Най - фрапантното е голямото и устойчиво число от 400 000 безработни, от които 225 000 присъстват от години на пазара на труда", заяви в интервю за предаването "Лице в лице" по БТВ Ренета Инджова, шеф на НСИ.

"Не бих искала НСИ да бъде възприеман като чиновническа организация, ние сме производители на числа. Ежечасно, ежеминутно произвеждаме числа", поясни още Инджова. Тя е категорична, че не иска Института да бъде вкаран в политически сблъсъци. "НСИ трябва да го има и след изборите", добави още тя.

Ренета Инджова е категорична, че не иска да се занимава с политика. Тя припомни, че по времето, когато тя е била служебен премиер не е имало нито един желаещ за този пост, а сега има много кандидати.

"Трябва да се намери форма на правителство, което да преодолее една всестранна криза", заяви също така Ренета Инджова. По думите й, бъдещото правителство трябва да бъде технократско.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1884 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2013.11.27 | 14:42

2
Защо не допускат желязната лейди до властта,просто които се занимават с далавери ще им дойде краят. Единствено при нейното управление ще бъдем по-добре и ще се отлепим от дъното.

2013.11.27 | 14:42

1
ще бъдем по-добре??????? Както бяха добре в "Токуда" и както са добре сега в НСИ. Тогава не искам да съм добре

Добави коментар

Водещи новини