Айляк базар отвори в Пловдив

  • 01 април 2013 14:57

  • 3851
  • 1
Айляк базар отвори в Пловдив
©

Безплатен базар на вещи, запазени, но неупотребявани от собствениците им, организираха в Пловдив. На калдъръма в Стария град всеки можеше да си избере дрехи, книги, бижута или техника, като заплати за това с усмивка. Идеята да се прокламира взаимопомощ ще продължи и занапред.

Инициативата „Висящо кафе” има ново продължение в Пловдив. То се казва „Айляк базар”. Организаторите му се обявяват за алтернатива на консуматорската култура и се опитват да покажат, че свободният обмен е нещо нормално, макар отдавна забравено от нас, предаде БНТ. На калдъръма в Стария град весели хора предлагаха излишните си, но запазени вещи срещу усмивка.

„Дойдох с идеята, че ще зарадвам някой, всъщност повечето от нещата стоят, прибрани в кутии, и не са пипани с години. Така че реших, че ще е добре да ги ползва някой, който наистина ще им се радва”, каза Таня Грозданова.

Таня е дошла с дъщеря си и наред със своите бижута, предлага безплатно и ненужните ученически пособия и играчки на детето.

- На теб не ти ли е мъчно да се разделиш с твоите любими играчки?

- Не, аз имам много - казва детето.

- Харесва ли ти да виждаш как децата ги вземат и ти благодарят?

- Да - сподели Неда.

Най-търсени на Айляк базара бяха книгите, имаше и интересни комбинации – кукла на вещица в комплект с наръчник по магии.

Ентусиасти пък направиха списък на нещата, от които имат належаща нужда. Първото място зае желанието за ретро-куфар, а след него безплатните посещения за театър.

Последвайте канала на

3851 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.03 | 10:38

1
Ретро куфар и билети за кино? Международната инициатива за висящото кафе и закуски е създадена с цел да се помага на хора които НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ храна и топла напитка, а не на разни лигли и лигльовци които искат ретро куфар...

Добави коментар

Водещи новини