Търново с идеи за зелени площи между блоковете

  • 01 април 2013 14:44

  • 1287
  • 2
Търново с идеи за зелени площи между блоковете
©

Велико Търново посреща Седмицата на гората с готови идеи как да изглеждат градинките и междублоковите пространства в старата столица. Близо месец хората даваха своите предложения в общината. За осъществяване на идеите им местният парламент отпуска 20 000 лв.

Жителите на старата столица мечтаят за красиви алеи, много цветя, дървета и зеленина. Досега в общината са подадени повече от 20 молби за озеленяване. В тази инициатива може да кандидатства всеки домоуправител. След като събере подписи за подкрепа от съседите си, той трябва да даде предложение и да обясни как градинката пред блока му може да стане по-красива.

"За дървета, храсти, живи плетове, за облагородяване, заравняване, затревяване на терени ще се отзовем. Няма нещо към момента, което не може да се удовлетвори. Има такива, които нямат точно определено желание, а просто искат да се облагороди", поясни Зорница Кънчева - нач. отдел „Опазване на околната среда" - Велико Търново.

Веселин Маринов е домоуправител и от години поддържа междублоковите градинки. Заедно със съседите си се включва в инициативата и е сигурен, че от общината ще изпълнят желанията им.

"Зеленина никога не е излишна, стига да се пази. Дали ще бъдат дръвчета, храсти, цветя", разказва той.

След две седмици от общината ще започнат да изпълняват желанията на хората, предаде БНТ. Според специалистите, тази инициатива е успешна, защото хората сами казват какво искат да се направи за градините и алеите. А ако не са доволни, могат да обвиняват единствено себе си.

Последвайте канала на

1287 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
sisi

2013.05.30 | 21:19

2
да да точно така ти си много прав и си мъж като говно в дъжд
Димитър Георгиев

2013.05.30 | 21:19

1
Пичове и п....чки,все боляри от старопрестолният Търнов град - вместо да мечтаете и да се молите , що не се организирате да почистите около блоковете си,после да засади всеки по едно цвете,а за семе(райграс) ще дадете жълти стотинки ! Когато подържайте вашето място сами , ще спрете да мечтаете и да се молите напразно!Успех боляри!

Добави коментар

Водещи новини