Фандъкова: В София има 139 незаконни сметища

  • 01 април 2013 11:54

  • 704
  • 0
Фандъкова: В София има 139 незаконни сметища
©

Проверка на Столичния инспекторат показа, че към този момент на територията на Столична община има 139 нерегламентирани сметища, като техният брой през изминалата 2012 година беше 189. Това съобщи пред журналисти кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Фандъкова напомни, че от утре, 2 април започва кампанията за пролетно почистване на София. Столичният кмет призова гражданите да се включват в кампанията, като обаче е важен и контролът, който се осъществява след почистване.

„В София има достатъчно възможности и проблеми с боклука няма”, заяви кметът Фандъкова. Тя отбеляза, че вече има работещо депо „Враждебна”, което е предназначено за строителни отпадъци.

„Столична община започва и изпълнението на проект за разделно събиране на отпадъци в още два квартала на столицата – „Овча купел” и „Кремиковци”, като нашата основна цел е София да бъде един красив и чист град”, посочи Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. По думите й обаче проблемът с боклука не е сезонен, а целогодишен, като задача на гражданите на столицата е да бъдат дисциплинирани и да изхвърлят отпадъците си в сметищата, а не на края на града.

Кметът на Столична община отбеляза още, че започва и изпълнението на планираните строително-ремонтни дейности в София след края на зимния сезон, като те са насочени към вътрешнокварталните улици и към улиците с масов градски транспорт.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска инспектира днес изграждането на инсталация за биологично обработване на отпадъци на площадката „Хан Богров”, като на проверката присъства и Джордж Кремлинс, директор на ГД „Околна среда” към Европейската комисия.

Последвайте канала на

704 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини