110 лв. за абитуриентски бал в Слънчев бряг

  • 01 април 2013 06:56

  • 1535
  • 0
110 лв. за абитуриентски бал в Слънчев бряг
©

Абитуриентски бал в четиризвезден хотел в Слънчев бряг за две нощувки на базата на all inclusive за двама души в стая и с включена празнична вечеря струва 110 лв., установи проверка на „Монитор”.

Елитните морски хотели се надпреварват с предложения към зрелостниците, като най-изисканите места по морето излизат по 300-350 лв. за две нощувки с пълно изхранване, празничен купон и използване на басейни, СПА центрове и дори по един масаж след празничната нощ. Причината за високата цена е, че в края на май и началото на юни елитните ни хотели са вече окупирани от организирани групи от Германия, Австрия и Русия и затова абитуриентите са само още едни клиенти, а не спасители със заетостта на полупразни хотели.

Сайтовете за групова търговия вече преливат от предложения за празниците както за страната, така и за пътувания в съседни балкански държави и навсякъде те се рекламират с отстъпки до 50 на сто. Проверка по сайтовете, които предлагат свои промоции, обаче показва, че няма разлика в стойността на офертите между груповите търговци и другите хотели.

Записванията за абитуриентските балове 2013 текат с пълна сила, разказаха за „Монитор” туроператори. Според наблюдения на хотелиери повече от половината от зрелостниците в един град търсят възможност да продължат купона и на друго място. В планините най-желани са къщи за гости с капацитет до 20 човека и без допълнително обслужване. Младежите си носят всичко необходимо и се забавляват сами, като вдигат шум колкото им харесва. Тези къщи се предлагат най-малко за две нощувки и цената на човек излиза около 30 лв. за двата дни или до 600 лв. Групи от празнуващи по 5-10 човека се записват за допълнителен купон в СПА хотели, като в техните оферти задължително се включва и релаксиращ масаж, а ползването на сауни, парни бани и басейни е включено в цената.

Екскурзиите в чужбина са най-често до Гърция в района на Солун и Метеора, за две нощувки в тризвездни хотели. Офертите не включват купон, а срещу допълнително заплащане могат да бъдат посетени барове и дискотеки. Груповото отвеждане до популярен мол е безплатно. Цените са в диапазона от 220 до 260 лв.

В Турция офертата е за туристическа обиколка на Истанбул за два дни с настаняване в тризвезден хотел и разходка с корабче по Босфора за 250 лв. на човек. По-многобройни са предложенията за тридневно отбелязване на края на училището в някой от големите турски курорти в три- и четиризвездни хотели на базата на all inclusive и цени от 299 лв. за три звезди до 430 лв. за суперлукс в петзвезден СПА хотел на самия бряг на морето.

Популярно остава посещението на Будапеща и Виена с автобус, като три дни, разпределени между унгарската и австрийската столица и обиколка на Белград, струват 400 лв. Около 150 лв. допълнително струват атракции, като возене с корабче по Дунав и вечеря в панорамен ресторант.

Последвайте канала на

Novini.bg
1535 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини