Протест в защита на полицая, гръмнал крадец на кабели

  • 31 март 2013 20:27

  • 1360
  • 3
Протест в защита на полицая, гръмнал крадец на кабели
©

Около 50 близки и колеги на транспортния полицай Иван Лулеов от с. Баня излязоха в негова подкрепа пред съда в Благоевград.

Преди седмица при опит да залови крадци на съобщителен кабел по жп линията Септември - Добринище той простреля смъртоносно Николай Иванов. Пияният циганин го нападнал с брадва, което наложило Лулеов да стреля.

Близките му пристигнаха с автобус от разложкото село, но само за няколко минути постояха мълчаливо пред съдебната палата и бързо си тръгнаха.

“Не сме тук на протест, а да покажем, че колегата не трябва да бъде осъден. Става въпрос за инцидент по време на служба и той е реагирал срещу нападение с брадва. Всеки служител можеше да се окаже на негово място и никой не е застрахован”, коментираха негови колеги.

На делото за мярката Лулеов каза, че съжалява за случилото се, но той е изпълнявал задълженията си. В съда бе коментирано, че обвинението в умишлено убийство на циганина крадец е работно и е твърде вероятно квалификацията да бъде променена.
В няколко магазина в Баня са поставени кутии за събиране на пари, открити са и банкови сметки, за да може Лулеов да събере 5000 лв., колкото е гаранцията му, определена от съда.
От друга страна, циганите в махалата на Иванов поискаха полицаят да бъде наказан строго за убийството на съселянина им.

Последвайте канала на

1360 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
11111111111

2013.04.30 | 10:12

3
OTGOVARIAM NA NIKOLAI GOSPODINOV,SNAES LI KAKVO STESE DA STANE-EDIN ILI DVA VENETSA,DVE TRI DYMI NAD GROBA MOU I DO TAM,A MANGO SLED DVE TRI GODINI STE NA VAN I PAK STE SI KRADE,DOVOLEN LI SI ZA OTGAVORA MI????????????????
Иван

2013.04.08 | 17:56

2
БРАВО НА ЧОВЕКА.СМЪРТ ЗА МАНГАЛИТЕ.НЕЗАБАВНО ДА ГО ПУСНАТ ЧЕ ЩЕ ГИ ЗАПАЛИМ И СЪДИИ КОРУМПИРАНИ И МАНГАЛИ И ВСИЧКИ БОКЛУЦИ.
pfff

2013.03.31 | 22:19

1
Името е сбъркано в последното изречение !!!

Добави коментар

Водещи новини