Приморско става курорт за трезвеници

  • 30 март 2013 06:54

  • 5239
  • 8
Приморско става курорт за трезвеници
©

Приморско става курорт за трезвеници, след като общинарите забраниха употребата на алкохол по градинки, пейки и тротоари, пише "Монитор".

Феновете на чашката трябва да забравят завинаги за почивка в Приморско, ако не искат да плащат солени глоби.

Забраната обхваща всички общински места на открито, които са публична или частна общинска собственост, в това число крайбрежните алеи и пристанището и влиза в сила от новия туристически сезон. Всички летовници, които бъдат хванати в крачка с бутилка или чашка на открито, ще бъдат глобени, реши местният общински съвет. За първо нарушение глобата е от 50 до 200 лв., а за повторно - 500 лв.

Предложението бе внесено от общинския съветник Златин Бодуров, който е представител на Синята коалиция. След бурни дебати общинарите приеха забраната със 7 гласа „за”, 4 „въздържал се” и един "против".

Контролът ще бъде осъществяван от общинското звено за охрана на обществения ред и с помощта на полицията. Срещу предложението на Бодуров скочиха колегите му от БСП. Те обявиха, че забраната не може да бъде прилагана ефективно, защото на практика обхваща всички летни заведения, които работят с маси на открито.

“През лятото никой не влиза в закрити ресторанти и кафенета, хората сядат на маси на открито, които се намират върху общински тротоари. Това означава ли, че ще глобяваме клиентите, които консумират алкохол в откритите заведения”, възроптаха от опозицията.

Инициаторът на забраната Златин Бодуров обаче ги контрира, че без тези ограничения туристите пиянстват на воля по улици и градинки и засипват обществените места със бутилки и натрошени стъкла.

Последвайте канала на

5239 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.04.22 | 13:21

8
Иди и в Испания ако искаш, твое право е. Тази разпоредба трябва да се приеме със закон за всички плажове и паркове! Поне с 30% ще намалее замърсяването на площите. Разните нашенски хайвани, блядовете и английските лекета безработни, които идват тук на алкохолен туризъм ще се кротнат малко.

2013.04.01 | 14:03

7
Тия в Приморско ще се молят за туристи.Те и сега са само с олинклузивите,но и те ще изчезнат.

2013.04.01 | 01:08

6
Вие ще станете хора но трябва да минат още най-малко 100 години!Крайно време е да разберете че с бай Ганьовския манталитет винаги ще сте в криза и мизерия.

2013.04.01 | 01:08

5
Ами аз обичам да си пия биричка докато съм на плажа под чадъра.Ако и затова глобяват ще ида в Гърция.Там е разрешено и никой не ми прави проблем.Освен това няма концесионер,който да ми иска пари,че съм до морето.Водата е чиста и не им се изливат фекалните води в морето.Дори има чадъри пред студията на плажа и се ползват безплатно,а и столчета плажни също безплатно.
ЖО

2013.04.01 | 01:08

4
Първо ни спряха цигарите ,сега и пиенето,накрая и е****то ще ни спрат и трябва си слагаме въжето ...за какво живеем ...:)))

2013.04.01 | 01:07

3
БРАВО НА ОБЩИНАТА!!!ИМА СИ МЕСТА ЗА ПИЕНЕ,НЕКА СИ ИМА И ЗА ОТДИХ И РАЗХОДКА,ТО ИНАЧЕ НА КАКВО ПРИЛИЧА,ЗАРАДИ ПАРИТЕ ВСЕ НАВЕДЕНИ ВЪРВИМ.САМО ЧЕ ДАЛИ ЩЕ ГО ИЗПЪЛНЯТ?

2013.03.30 | 21:58

1
Парите търсят качество, така че парите няма да избягат. Просто пияндетата ще си ходят по други курорти. Ще дойдат качествени туристи, които ще харчат парите си за култура, за ресторанти, за различни атракции и мероприятия. Така парите им ще осигурят нови работни места и препитание за всички хора заети в тези сфери. След това ще разкажат на приятелите си за приятната почивка и ще дойдат още повече хора. Алкохол има навсякъде, но не навсякъде може да се насладиш на величествената българска природа, подплатена с обществена чистота и спокойствие. Които в момента липсват ...
Боне Крайненеца

2013.03.31 | 02:48

2
Алелеле майко. Олигофрен, парите точно в Приморско ще идат! Не е лесно да си малоумник!

Добави коментар

Водещи новини