90% от плодовете и зеленчуците у нас са вносни

  • 29 март 2013 16:53

  • 1933
  • 8
90% от плодовете и зеленчуците у нас са вносни
©

България внася 90% от плодовете и зеленчуците, които гражданите й консумират, констатира министърът на земеделието и храните в служебния кабинет проф. Иван Станков. В сградата на ресорното министерство той откри първото заседание на новия Бизнес-научен съвет.

Според Станков аграрните производствата в България са слаби и трябва да бъдат подпомогнати, а приоритети трябва да бъдат планинското земеделие и животновъдството, производството на тютюн, лозарството, както и биопроизводството и розопроизводството, съобщиха от Министерството на земеделието.

На заседанието си Бизнес-научния съвет е взето решение да се разработят стратегии по сектори, които се нуждаят от подкрепа, както и да се подготви обща стратегия за развитието на земеделието до 2020 г.

На второто заседание след седмица МЗХ ще представи анализ на състоянието на земеделието.

Последвайте канала на

1933 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.03.30 | 00:48

1
нормално е една колония да внася всичко от държави които я държат в подчинение , нека не се забравя , че една от причините да се ликвидира българското земеделие с глупавия лозунг " Кооперациите бастион на комунизма " беше именно за да започнем да внасяме , проблемите които стояха пред нашето земеделие бяха основно от административен характер и прекомерно укропяване , можеха да се решат без да се ликвидира изцяло , трябва да полежат доживот виновните за унищожаването на същноста на една земеделска страна , в наши дни може само да се мечтае за социалистическите напоителни системи , едни от най-добрите в света

2013.04.24 | 15:40

8
До 1989 година имаме 9.5 МИЛИОНА дка изкуствено поливна площ.По декар поливни площи,по мелиоративни мащаби на изпълнение и подръжка сме били на ПЪРВО МЯСТО В ЕВРОПА!-това са сухи факти-лесно е да се провери.Сега ми откривате колелото.Комасация-ами това са площите на бившите държавни АПК(аграрно промишлен комплекс).Раздробихте земята(разчитайки на прословутата лакомия на ганъовеца за земя)все едно сме през 30-те години на миналото.Сега се усетихте,че с мотика и рало не става,защото европата ни залива със субсидиран боклук.Късно е либе....Кой ще ви разреши безконтролно производство,кой?Нали с пустия мерак да ни приемат(пак с тънката ганъовска сметка---лелее,сега че изнасям домате и компир направо за доларе),такива като хубавотоНаде,Паси и Куневица ви забиха такива подмолни клаузи,че и хабер си нямате.Квоти,технологии производствен процес,това е само върха на айсберга.Абе ГАНЪО,там от както съществуват като държавност,все са капиталисти.Къде си тръгнал с потурите,да им налагаш и искаш?Тук е територия-не държава.

2013.03.30 | 11:18

5
Знаем какво стане по селата, не са само депутатите виновни,макар,че те приеха закона.Всеки на село се самозадоволява чрез труд в градината си.А от наследствените си ниви- нищо,защото ги даде на излюпени арендатори за кофа зърно,дори изораха ливадите от алчност,2-3 козички сега ги натирват по камънаци.Вече няма крави,кози,овце както е имало във всеки селски двор.И ние купуваме зеленчуци и месо,мляко от града,станахме за смях,смеските скъпи,пенсиите-малки.Сещат се за изборите!
Българин

2013.03.30 | 19:09

7
Как няма да се внасят плодове и зеленчуци,нали повечето депутати имат фирми за внос и умишлено унищожават Българското производство. Тези трябва да се намерят и осъдят за пагубно влияние върху селскостопанското производство.
WIKTOR NIKOLеAEW

2013.03.30 | 19:08

6
Престанете да се залъгвате, че ще има осъдени.ВНС в лицето на Стоян Ганев прие създаването на ликвидационните съвети,а комисиите по селата бяха хора,които отдавна са умрели.Затова има дума ''давност''. А сега си дадохме нивите на новите чорбаджии-арендатори.Човек се спасява поединично,а най добре, когато семейството е сплотено и задружно.
Центурион

2013.03.30 | 00:49

4
После българските селяни ще ми разправят ,че ме били хранели като всичко е внос !

2013.03.30 | 00:49

2
абе тъпак затова българските селяни стоят гладни щот ядеш вносните боклуци
хаха

2013.03.30 | 00:49

3
и после защо българските производители стоят гладни !!!!!! защо в Германия 90% не е от други страни ????

Добави коментар

Водещи новини