Бургазлия обяви, че ще си прави харакири

  • 28 март 2013 12:41

  • 1341
  • 4
Бургазлия обяви, че ще си прави харакири
©

Мъж от Бургас оповести, че възнамерява да си направи харакири в знак на протест. Монтьорът Тома Атанасов, който става известен наскоро с това, че подари на депутатите своя трабант (който никой от властимащите не пожела) обяви с писмо до БТВ, че ще се разпори на 1 април следобед в апартамента си в кв. “Славейков”.

Въпреки избраната дата не ставало въпрос за първоаприлска шега. В писмото си Атанасов засега не уточнява конкретно срещу какво е протестът и дали е склонен да се откаже от този краен и шокиращ акт. От телевизията съобщиха, че са предали писмото на съответните институции в Бургас и се надяват най-страшното да бъде предотвратено.

След вълната от самозапалвания и рязане на крайници, само харакири не бяхме видели, но всъщност нещата следват логичния си развой коментират психиатри. По повод заплахите за публични самоубийства, които нарастват лавинообразно последните дни, министерството на здравето изготви програма, която има за цел да спре опитите за самоубийство. В Пловдив психиатрите оповестиха стряскащи данни.

273 души от пловдивска област са направили опит да сложат край на живота си през миналата година. 113 от тях са завършили фатално. За да пресекат тревожната статистика, психолози, лекари и социални работници започват работа с рисковите групи и ще помагат на хората да решават проблемите си.

Според психиатрите, случаите на самозапалване и други драстични начини на самоубийство и самонараняване ще продължат.

„Постоянно през последните 10-12 години се трупа нервно напрежение и това е като една затворена система,аз винаги я оприличавам на бутилка с шампанско, на която е натисната тапата и бутилката се джурка, тоест вътрешното напрежение ежедневно се покачва и плод на всичко това са тези импулсивни самоубийствени актове ,които наблюдаваме ежедневно в нашата страна”, обяснява психиатърът д-р Веселин Герев.

Самозапалването е вид автоагресия, казват психиатри. Според тях следващата стъпка е агресия и невинни жертви.

Последвайте канала на

1341 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
МАНАФОВ

2013.03.29 | 04:05

4
директно в шоуто на плешивеца

2013.03.29 | 04:05

3
Психиатрий и маса от психолози им трябва на управлявалите, и управляващите който докараха хората до глад мизерия и отчаяние!

2013.03.29 | 04:05

2
Медиите трябва да спрат да отразяват самоубийствата - така като им обръщате толкова внимание само ги насърчавате!

2013.03.29 | 04:05

1
не медиите са виновини а политиците.Да оправят страната и няма да има.

Добави коментар

Водещи новини