Протестират служителите на Пристанище Варна

  • 27 март 2013 16:50

  • 1047
  • 0
Протестират служителите на Пристанище Варна
© Булфото

Работници от Пристанище Варна излизат на протест днес., съобщиха служители на порта. Поводът за протеста е отнемане на част от територията на пристанището, за да се осъществи проект за разширяване на пешеходната зона в района на Морска гара.

Проектът е задвижен и предвижда от 1-во до 3-тото кейови места на „Варна - Изток” да бъдат освободени, за да станат градска зона за спорт и развлечение. Ще бъде съборена част от оградата на пристанището, след което ще се рекултивира теренът и ще бъде изграден паркинг. Това ще струва на държавния пристанищен оператор 1 млн. лв., които трябвало да му се приспаднат от задължителните инвестиции, които ще отчетат пред Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” - собственик на терена.

Според работниците проблемът е, че с изграждането на тази зона ще бъде намален и обемът на работа, а това съответно ще се отрази и на заплатите им. Служителите се притесняват, че безопасността, както за самите работници, но и за хората, които посещават атракционните, ще бъде занижена. Протестът започва в 17.00 часа днес с предварително определен маршрут. Недоволните ще се съберат на входа на пристанище Варна - Изток и ще се отправят към Областна управа. Следващата точка е площад „Независимост”. После шествието ще продължи по бул. „Мария Луиза” и ще стигне до сградата на общината.

Последвайте канала на

1047 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини