Отстраняват щети от ураганния вятър в Разлог (снимки)

  • 27 март 2013 16:49

  • 791
  • 0
Отстраняват щети от ураганния вятър в Разлог (снимки)
© Булфото

Силният вятър през последната седмица причини десетки щети на частни и обществени сгради на територията на община Разлог, съобщават от кабинета на кмета Красимир Герчев.

Най-силно пострада сградата „Погледец”, която е една от емблематичните постройки, ограждаща площадното пространство. Построена е като административна сграда преди няколко десетилетия и доминира с височината си над останалите жилищни постройки.

Силният вятър успя да откърти от южната фасада на „Погледец” над 40 алуминиеви панели. Бързата реакция на служители на Общинска администрация Разлог и сложените предпазни заграждения, успяха да предпазят хората. Въпреки големите щети по сградата, за щастие няма пострадали хора.

Кметът Красимир Герчев се е договорил с фирмата, извършила ремонт на фасадата, като е изискал да бъде осигурена безопасност на сградата и околното пространство, както и възстановяване на окачената фасада, съгласно гаранционния срок на строителната конструкция на „Погледец”.

Предприети са незабавни мерки по отстраняване на висящите панели, стартира и възстановяване на цялата южна фасада, за сметка на фирмата, ремонтирала зданието през 2008 година.

Цялостен ремонт на административната и бизнес сграда „Погледец” бе извършен през 2008г. по инициатива на Община Разлог и с решение на Общото събрание на десетте етажни собственика. Общината е съсобственик на сградата и притежава 2 етажа.

Последвайте канала на

791 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини