Земеделският министър обеща проверка на аграрните аташета зад граница

  • 27 март 2013 12:17

  • 1555
  • 2
Земеделският министър обеща проверка на аграрните аташета зад граница
©

Министърът за земеделието проф. Иван Станков обеща проверка на аграрните назначения зад граница, предаде БТВ.

Той ще изиска справка колко струва на държавата издръжката на аташета в Брюксел, Германия и Париж и каква е ползата от тях за държавата.

Според професор Станков подобни назначения са неоправдани.Темата с личните назначения на аграрните аташета зад граница отново излезе на дневен ред, след повдигнатите обвинения срещу Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на . Именно аграрното аташе в Брюксел Светослав Симеонов е основен свидетел по разследването срещу Найденов . Новият земеделски министър е взел всички предпазни мерки, които могат да го компрометират

Министърът на земеделието, който днес се срещна с фермери в Кърджали, се обяви за въвеждането на по-строг граничен контрол на вноса на храни от Европейския съюз . Той не изключи възможността страната ни, подобно на Румъния, да въведе задължителен контрол на границата за всички храни, влизащи от Европа. Предстои въпросът да бъде поставен пред премиера.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1555 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Слава богу, че

2013.03.27 | 18:52

2
сте само за няколко месеца г-н професоре. Защо не си гледахте професорлъка и да не се занимавате с неща, от които и хабер си нямате ! "Търговски аташета" - дори такъв термин у нас отдавна няма !??? Има търговско-икономически служби, но те са към посолствата и работещите там не са аташета !? А и са много (срамно) малко за нашите условия, ако искаме да се свърши въобще нещо ! Преди да се излагате с подобни изказвания, защо не се поинтересувахте как стои въпроса в другите страни - една Румъния например ! И накрая: не плувайте по течението, по което услужливо ви напътстват и се заемете със проблемите на сектора, които са огромни и въобще не са в чужбина, а у нас !!
инспектор

2013.03.27 | 16:22

1
Г-н Минисър, проверете Облстните дирекции по безопаснаст на храните за какви заплати работят лекарите инспектори. Такава унижение не е имало отдавна. Да не говорим колко хора бездействат в службата ни, а взимат по-високи заплати от редовите инспектори. Във Вас ни е надеждата

Добави коментар

Водещи новини