Кирил Йорданов: Има високостоящи кукловоди

  • 26 март 2013 13:48

  • 1541
  • 1
Кирил Йорданов: Има високостоящи кукловоди
©

„Варна не е запуснат бостан и определението занемарен град. Бургас е единствената новосъчинена и къса приказка на доскоро управляващите, в която планираният хепиенд много бързо ще се промени. Достатъчно е само разказвачът да спре кранчето на парите от републиканския бюджет, които щедро се лееха по черния бургаски пясък".

Това написа кметът в оставка Кирил Йорданов. Ден преди да влезе в сила решението на ОИК за оставката на Кирил Йорданов и преди избора на временно изпълняващ длъжността кмет бившият градоначалник изпрати поредното, но този път прощално писмо до своите съграждани.

В писмото, дълго няколко страници, градоначалникът в оставка посочва заслугите си за развитието на града. Освен с уникалната социалната програма, строителството на нови училища и детски градини, ледената пързалка в „Младост” Йорданов се гордее и с „новите градски улици и булеварди, десетките разширени кръстовища, съвременните светофарни уредби”. „Създадена бе нова организация на движението, залагаща на строителството на еднопосочни улици и кръгови кръстовища. Отдавна бяха изградени “джобове” в тротоарната площ, предназначени за автобуси и автомобили, във връзка с които само преди седмица софийска телевизия възкликна с откривателско простодушие, че в София за първи път в държавата ни започва изграждането им...”, допълва Йорданов.

Той отново отправя персонални критики към Борислав Гуцанов, като този път не пропуска и варненската структура на БСП. Въпреки че три мандата беше подкрепен от социалистите, Йорданов заявява, че през последните 23 години във Варна те не са печелили избори. „Тъй като с избори не могат да дойдат на власт - поне във Варна това никога през последните 23 години не е било възможно, схемата е проста: първо, създаване на революционна ситуация; второ, възсядане на вълната; трето, набелязване на класовия враг; четвърто, вероломно и безпринципно търсене на съюзници; пето, преврат; шесто, овластяване и унищожаване на съюзниците, за да не делят властта с никого...”, пише Йорданов.

Според него Варна е попаднала в главоломна низходяща спирала, краят на която не се вижда. „Т. нар. инициативни комитети, лидери, вождове, организатори – не зная вече как точно да ги наричам, си въобразяват, че техният звезден час е ударил” ,пише кметът в оставка и отново посочва, че има високостоящи кукловоди, а техните варненски маши – Гуцанов и Марешки скоро ще отидат на резервната скамейка в очакване на следващия бунт.

Кирил Йорданов отхвърля категорично обвиненията за злоупотреба за 1,5 милиарда лева, които бяха обявени от лидера на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,, „Явно, пишещите и говорещите тези безумия, са стигнали до такива изчисления в мечтите си за собствените им пропуснати ползи”, коментира кметът в оставка и допълва, че всички зелени движения са създадени като креатура именно на застрояващите Морската градина. „Този факт е добре да се знае. А бомбастичните един милиард и половина лева, които се спрягат от известно време, не са нищо друго освен химерата, към която тези хора бяха протегнали ръце”, добавя Йорданов.

Последвайте канала на

1541 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Центурион

2013.03.26 | 21:26

1
И само на варненци им е ясно кои са кукловодите в сянка ( ТИМ ) !

Добави коментар

Водещи новини