Еленко Ангелов: Българите можем да сме орли, но се натискаме да бъдем патки

  • 22 март 2013 18:42

  • 2092
  • 7
Еленко Ангелов: Българите можем да сме орли, но се натискаме да бъдем патки
© Булфото

Хората, които посягат на живота си, трябва да помислят, че това не е просто саможертва, а е жертвеник. Те принасят като жертва своите близки, които стават ни живи, ни умрели. Нека за това да помислят хората, които в момента са готови да си драснат клечката. Това обяви в предаването "Лице в лице" психологът Еленко Ангелов.

На всички ни минават през главата самоубийствени мисли, каза той. Всичката мизерия и оскотяване са част от факторите, които водят до това решение, смята психологът и уточни, че медиите носят голяма вина за това. Разрушения са заразителни. Трябва да се измислят закони за хората, замърсяващи медийното пространство с повтаряне на разрушителни новини. Това заразява обществото, обяви Ангелов и допълни, че медиите са основен енергиен вампир.

Аз съм за президентска република. Не може на тези тези, които са спечелили избори, след четири месеца загубилите да им искат вот на недоверие. Но когато гледаме политиците у нас, ние всъщност ставаме зрители на кеч - те се правят, че се борят, коментира психологът.

На въпрос дали българите се манипулират, дали им се промиват мозъците и им се влияе с психотропни вещества, той отговори, че властите са васали на огромните корпорации. Същите тези политици се оплитат в мрежите на видими и невидими компании. Ако някой влияе на масите, на обществото, това не са политиците, те също са хванати в капана, категоричен бе Еленко Ангелов.

България се намира на много стратегическа позиция. Ние можем да сме орли. Защо тогава се натискаме да бъдем патки, попита той и заключи, че робът не иска свобода.

Последвайте канала на

2092 7

Коментари 7

Добави коментар

2013.05.18 | 09:10

7
Не казва нищо ново тоя плагиат. Разбирам, че нищо авторско не може да измисли, но да обяснява как той е измислил крадените книги...

2013.03.24 | 16:44

6
Прав е напълно тук е пълно с такива, които постоянно говорят за убиване и вършене на такива неща, някой го повтарят като мантра и имат готови заучени фрази и не знаят (или по-вероятно точно това целят) колко много вредят на обществото с това, и с нищо не помагат на никого. Това заразява обществото, а медиите наистина имат голяма вина.

2013.03.24 | 16:44

5
Прав е!
pa taka de

2013.03.24 | 16:44

4
РОБСКИ НАРОД , РОБСКА ПСИХИКА , РОБСКИ НАЧИН НА ЖИВОТ , ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ВЕКА БЪЛГАРИТЕ СА БИЛИ ПОД РОБСТВО - ВИЗАНТИЙСКО , ТУРСКО , РУСКО , СЕГА ЕВРОПЕЙСКО И АМЕРИКАНСКО....., КАКВО ДА ОЧАКВА ТАКЪВ НАРОД - РОБСКИ ЖИВОТ - И ДАЖЕ НЯМА ПРАВО НА ИЗБОР , А И САМИЯ НАРОД НЕ ИСКА ДРУГ НАЧИН НА ЖИВОТ - ТОВА Е САМАТА ИСТИНА , БЕЗ КРЪВ НЯМА СВОБОДА !!!

2013.03.24 | 16:43

3
Бе къв е тоя мършляк да обяснява каква република ще е??? Я се скрий, бе плъх.
Петър

2013.03.24 | 16:43

2
Съгласен съм с него в една от скандинавските страни знам,че със закон е забранено да се публикуват такива новини!Може да се въведе и тук.

2013.03.24 | 16:43

1
Napalno e prav..Bravo! stiga s nashata robska psihika..no ne e reshenie na problema kato se samoubivame..edno 4e e grjx pred boga vtoro te ne misljt tij xora kolko maka pri4injvat na blizkite si..

Добави коментар

Водещи новини