Бебе се роди в такси в Дупница

  • 22 март 2013 12:46

  • 1215
  • 3
Бебе се роди в такси в Дупница
©

Бебе се роди в такси в първия ден на пролетта в Дупница, информира регионалното издание за Югозападна България "Вяра".

Момиченцето проплака в таксито на Виктор Паргов, наричан Човека Честност. Преди няколко години той върна забравени в автомобила му 8000 лв. Тогава бил обявен за Личност на годината.

На 20 март в 2,30 часа през нощта телефонът на Виктор позвънил, обаждала се съпругата на негов пръв братовчед от бобошевската махала Врътен камък. Жената притеснено го помолила да отиде до селото, тъй като снаха й почнала да ражда, а друг превоз по това време било немислим.

"Почудих се защо викат мене, а не Спешна помощ, но реших, че ми имат голямо доверие. За по-малко от половин час бях при родилката", разказва Паргов. Жената още с качването била със силни болки, постоянно повтаряла, че не издържа повече въпреки молбите на мъжа й Ангел до стиска до болницата.

"Не мога повече, не издържам, бебето идва", проплакала майката Деси около Слатинското ханче. Щом стигнали до Спешния център, шофьорът Виктор извикал дежурните.

Когато бебето се появило в таксито, не изплакало веднага, тъй като пъпната връв била овързана около врата му. Виктор Паргов успял да запази самообладание. Сетил се, че бащата трябва да охлаби хватката на връвта, доскоро давала живот на бебето, за да може то да поеме първата си глътка въздух.

Малката принцеса се появила на бял свят точно в 3,10 часа. Двадесетина минути по-късно в Спешния център върналият се от адрес дежурен д-р Хантов повил момиченцето и го занесъл на дежурния в АГ отделение лекар.

Последвайте канала на

1215 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.03.23 | 13:27

3
предлагам това да се препрочете и да се напише наново от някой нормален - 1. бащата ли непременно трябва да оправи пъпната връв? 2. снахата на жената на братовчеда и кво по-нататък? 3. всичко останало... какъв е тоя спешен център, дето не може д повика дежурния АГ лекар? абе зае*и
Б.Б.

2013.03.23 | 13:16

2
Сложете снимка на този човек...браво,все още има хора по тая земя!
666

2013.03.23 | 13:16

1
БРАВО!!!!!

Добави коментар

Водещи новини