Тони Фарма пак ни топи пред Европа

  • 20 юли 2011 21:42

  • 6814
  • 20
Тони Фарма пак ни топи пред Европа
©

Този път тя разтръбила в Брюксел, че изготвеният от екоминистерството проект на нов Закон за управление на отпадъците нарушава различни директиви, пише в. "Монитор".

Първанова, която се сдоби заради лобиските скандали около нея с псевдонима Тони Фарма, дори изпратила копия от проектозакона на трима еврокомисари, отговарящи за конкуренцията, за правата на потребителите и за околната среда. Така те ще имат привилегията да се запознаят с текстовете още преди българските депутати да са го направили.

Според Първанова авторите на проекта не са се допитали предварително до европейските институции и не са го съгласували с тях. Освен това според Тони Фарма те са опитали едновременно да застъпят няколко директиви. Вчера на кръгла маса, организирана от търговците на скрап, част от тях се обявиха за редакция на проекта. От екоминистерството обаче твърдят, че са спазени всички процедури и няма сигнали, че законът нарушава каквито и да са европейски и родни норми. Депутатът Петър Курумбашев призова бизнесът да се споразумее, без да забърква в споровете по закона и политиците. Стигне ли се до тях, ще се наложи „продуктова такса“, иронизира законотворецът.

Статистиката сочи, че само за миналата година оборотът на бранша е надхвърлил 2,2 млрд. лв. Новият нормативен акт въвежда в родното законодателство евродиректива за управление на отпадъците. Първият срок това да се случи беше до декември 2010-а, а повторният изтича през август тази година. Ако не го спазим, страната ще бъде санкционирана.

Опитът на Тони Фарма да ни омаскари въпреки усилията да се сложи ред в сектора идва само две седмици след последния й донос срещу държавата. Тогава в самосиндикална акция Първанова призова на заседание на ЕП да се отнеме лиценза на летище София за обслужване на пътници. Според евродепутатката, която забърка и комплота срещу Румяна Желева при кандидатстването й за пост в ЕК, пътници масово се оплаквали, че куфарите им са разбити и от тях липсват вещи. От аеропорта обаче контрираха, че броят на подобни инциденти е рекордно нисък. Последвалата проверка пък не откри никакви нередности.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6814 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
АнТи

2012.02.29 | 01:51

20
Поздравявам г-жа Първанова за смелостта и!Евала Тони дай им да се разберат на тия смотаняци!Лично на мен ми са изчезвали вещи на летището от багажа!А новия закон за отпадъците нека да обясна на тъпаците за този закон какво цели!Първо кой купи Кремиковци с парите на Първа Инвестиционна!Кой купи фалиралата НАДИН!Трето кой е най големия акционер в ПИБ!Сами си правете изводите !
българин

2011.07.21 | 13:08

19
Тази получи евродепутатското си място, след като Меглена Кунева се кандидатира мажоритарно и хората гласуваха лично за нея. Впоследствие Кунева заяви, че ще си остане комисар, а на мястото й евродепутат стана тая злоба! По начина, по който тя защитава българските интереси в Брюксел, си правете сметката как Кунева ще защитава България, ако я изберат за президент. Наглостта не знае граници!
roshav

2011.07.21 | 11:39

18
Свиня мръсна.
АЛЕКС2

2011.07.21 | 11:39

17
ТАЗИ МИ ПРИЛИЧА НА ЛУЦИФЕР...БАХ ТИ ЖЕНАТА
4ovek

2011.07.21 | 11:38

16
niama li niakoi da sazdade grupa vav facebook - da izgonim antonia parvanova ot briuksel
патриот

2011.07.21 | 11:38

15
след две години, ако като кунето ако не си намери някой старичък жребец да я лансира нейде из коридорите на Брюксел тука в България ще бъде никоя
ПАТРИОТ

2011.07.21 | 11:37

14
тая не си ли показа бикините когато влезе за пръв път в народното събрание. Бяха и снимали май дупето отзад в едно кафене как от късата поличка и се виждаха прашките на кръстчето. Тя в моето съзнание ще остане с прашките и със злобата в гласа си по времето на изказването си за Румяна Желева, с такава злоба и ехидност и задаваше подвеждащи въпроси, че направо ме отврати. То найстина може би се почуствува засенчена чу Румяна може да е по красива от нея та затова. Донякъде красивата жоена е и злобарка това е от мен

2011.07.21 | 11:37

13
тъпа овца

2011.07.21 | 11:36

12
nqma zna4enie koi e na vlast, vajnoto e 4e ako sami ne se precakvame nqma da sme nikakvi bulgari.. maika i da eba i ovcata prosta i gnusna

2011.07.21 | 11:35

11
Абе вие наистина ли сте толкова ограничени и манипулирани - ако законът не отговаря на европейското законодателство, каквото задължение България е поела, за какъв донос се говори. Това е най-нормалната отговорна реакция. Това е единственият шанс европейското право да бъде прилагано правилно според институциите и ДА НЯМА МИЛИОНИ ГЛОБИ. Донос е ако не е истина, ако е истина е просто нормалната и нужна политическа реакция Андрешковци.

2011.07.21 | 09:01

2
a kade mi evropeiskata zaplata ta da si platq evropeiskite globi andre6ko

Добави коментар

Водещи новини