Перничанин протестира в Люксембург: Не ме разделяйте с децата ми!

  • 21 март 2013 17:56

  • 748
  • 0
Перничанин протестира в Люксембург: Не ме разделяйте с децата ми!
©

Перничанинът Пламен Борисов, баща на две деца, протестира днес пред съда в Люксембург и Трибунала за младежта и попечителството за повече права над децата си. „Не искам да бъда разделян от децата си, само защото съм баща и да бъда третиран като престъпник с право на виждане”, каза перничанинът.

На 21 март 2013 в цяла Франция и на няколко места в Европа мнозина бащи, разделени със съдебно решение от децата си, отбелязаха “Пролетта на бащите”. С тази инициатива те искаха да покажат на обществото своята и на децата си болка от една ширеща се из цяла Европа несправедливост.

„Детето има нужда и от двамата си родители за да се развие като личност. Ние не разбираме, защо е необходимо да бъдем разделяни от децата си, само защото сме бащи и да бъдем третирани като престъпници с право на свиждане. Ние искаме справедливост за нашите деца. Ние искаме гарантирано съвместно упражняване на родителските права и специални правила при географска отдалеченост на местожителството на двамата родители”, настоява Борисов.

Пред ZaPernik.com той споделя, че в момента на провеждане на инициативата „Пролетта на бащите”, се намира в Люксембург. “Тъй като не можех да остана безучастен, аз отбелязах този ден с присъствието си пред люксембургския Трибунал за младежта и попечителството и пред Съда на Европейския съюз”, каза Пламен Борисов.

Последвайте канала на

748 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини