Новият земеделски министър се захвана с бездомните кучета

  • 21 март 2013 14:11

  • 996
  • 0
Новият земеделски министър се захвана с бездомните кучета
©

Земеделският министър проф. Иван Станков пое ангажимент за ускоряване на приемането на нова наредба за изграждане на приюти за бездомни кучета. Това каза столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пред журналисти на проверка на ремонтните дейности на язовир „Суходол-2”.

„Основната тема на срещата ни с министъра беше наредбата за бездомните кучета. Запознах министъра с всичко, което Столична община прави в момента. Изградихме първия етап на големия приют, в който има над 640 кучета и спряхме процедурата за втория етап. Той пое ангажимента да постави по-кратки срокове за приключване дейността по изготвяне на новата наредба за изграждане на приюти. Поставих му по-сериозно въпроса за национална програма. Министърът внимателно чу всички аргументи и пое ангажимент също така и по отношение на национална програма да ускори работата на комисията”, каза кметът.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска е поканила земеделския министър по време на Седмицата на гората заедно да залесят с около 100 дървета район Овча Купел.

Столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска инспектира ремонтните дейности по язовир „Суходол-2”. Стойността на ремонта на язовира е 315 000 лв. Извършен е основен ремонт на преливник, отводняващ канал, язовирна стена с гаранция 8 години, водовземна шахта, дъното на язовирната чаша е почистено от наноси. Изградена е Контролно-измервателна система за следене на деформациите в язовирната стена и водното ниво. До короната на язовира е изграден нов асфалтиран път.

Фандъкова отбеляза, че три са основните дейности, които Столична община извършва през последните години за превенция от наводнения. Това са почистване и корекция на речни корита, изграждане и ремонт на диги и ремонт и реконструкция на язовири. Кметът обясни, че и петте общински язовири на територията на Столична община са ремонтирани, а държавните и частните язовири се следят. Фандъкова подчерта, че изпълнителите на ремонтните дейности наблюдават две неща - да се спазват сроковете за изпълнение и да се работи качествено.

Одобрен е проектът за наблюдателните кули за пожари. Това каза столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пред журналисти на проверка на ремонтните дейности на язовир „Суходол-2”. „Проектът се финансира от Държавен фонд „Земеделие”. Очаквам да подпишем с ръководителя на фонда и министъра на земеделието договора. Става дума за изграждане на 3 наблюдателни кули в Бистрица, Плана и Бухово, на които има съоръжения за постоянно наблюдение при възникване на пожари на територия от 5 км. Това е първият проект, който ще реализираме сериозно, за да можем да предотвратим възникването на пожари”, посочи кметът.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска обясни, че вчера е имала среща с представител на Световната банка за региона, който отговаря освен за инфраструктурата и за реакцията при кризи. От Световната банка са поели ангажимент да помогнат с техническа помощ да се прави мониторинг и анализ на мерките, които Столична община взима при реакции и кризи, каза кметът.

Последвайте канала на

996 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини