Майки дарили "Дърво на ангелите" на Плевнелиев

  • 20 март 2013 18:44

  • 707
  • 0
Майки дарили "Дърво на ангелите" на Плевнелиев
©

За първи път президентската институция е била домакин на Годишните награди "Ангели на благодарността" на Фондация "Искам бебе", а президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е връчил голямата награда на Фондацията в категорията "Най-голям дарител" на д-р Александър Врабчев. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът е приветствал каузата на Фондацията за решаване на проблемите с репродуктивното здраве на семействата и несемейните двойки в България. "В условията на демографска криза постигнатите високи успехи през изминалата година на Фондация "Искам бебе" трябва да се насърчават и подпомагат, защото смисълът на всичко, което правим, е в обществото, неговото развитие и децата, като символ на бъдещето", е заявил в приветствието си държавният глава.

"Няма по-голямо щастие от благодарността, от подадената ръка и от създадения живот", е казал още президентът, който е изразил удовлетворение, че с всяка изминала година все повече двойки с репродуктивни проблеми получават подкрепа. От 2009 до 2012 г. близо 13 000 български жени са получили финансиране за ин витро процедури чрез Фонда за асистирана репродукция, на стойност близо 50 млн. лева.

Повече от 200 деца, родители и представители на Фондация "Искам бебе" са били гости на президентската институция и са изказали благодарност на държавния глава за неговата подкрепа.

Президентът е получил в дар "Дърво на ангелите", изработено от майки, подпомогнати от Фондация "Искам бебе". Дървото е украсено с 60 "ангели" от хартия, камък и плат, които символизират появата на дълго чаканите деца. Подаръкът ще остане изложен в сградата на президентската администрация.

Последвайте канала на

707 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини