Възстановява се работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество

  • 19 март 2013 19:08

  • 975
  • 0
Възстановява се работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество
©

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Деяна КостадиноваДеяна Костадинова Деяна Костадинова е вицепремиер и министър на труда и социалната политика от 12 март до 29 май 2013 ще председателства Националния съвет за тристранно сътрудничество /НСТС/ по време на мандата на служебното правителство.

В това свое качество тя свиква заседание на консултативния орган на 22 март /петък/ от 14 часа в сградата на Министерския съвет /МС/, съобщи БТА. Това стана ясно след проведените днес работни срещи на вицепремиера Костадинова с ръководствата на КТ "Подкрепа" и на национално представените работодателски организации. Подобен разговор служебният вицепремиер е провела миналата седмица и с Конфедерацията на независимите синдикати в България. Вицепремиерът Деяна КостадиноваДеяна Костадинова Деяна Костадинова е вицепремиер и министър на труда и социалната политика от 12 март до 29 май 2013 е предложила на социалните партньори всички заседания на НСТС да се излъчват онлайн в реално време на сайта на МС, като целта е постигане на максимална публичност на дейността на съвещателния орган.

Заседанието на НСТС в петък ще започне с предложението за излъчването му в реално време, посочват от МТСП. Следващите точки са свързани с изменения и допълнения на наредби към Кодекса за социално осигуряване, останали за обсъждане от миналата година поради прекъснатата дейност на Тристранния съвет. Ще бъде взето също процедурно решение във връзка с предложените от социалните партньори спешни мерки за намаляване на социалното напрежение, уведомяват от социалното министерство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
975 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини