Пожар в трафопост остави част от Шумен без ток

  • 19 март 2013 09:21

  • 897
  • 0
Пожар в трафопост остави част от Шумен без ток
©

Част от квартал "Тракия" в Шумен в момента са без ток заради пожар в трафопост. Причината за аварията е изтичане на трансформаторно масло, което се е запалило. Повредата ще бъде отстранявана утре, в момента аварийни екипи търсят начин да пуснат тока в жилищата, информира БНТ.

Очевидци разказаха, че само преди седмица на трафопоста е извършена профилактика. Пожарникари са загасили огъня на време и никой не е пострадал.

Инцидентът станал малко след 20.00 часа тази вечер. Жителите на квартала не са видели пламъците от трафопоста, но усетили остра, задушлива миризма. Трансформаторното масло се запалило, но пристигналите на място пожарникари бързо овладели огъня, преди да достигне близкия магазин. За потушаването на огъня са използвани 4 тона вода и 100 литра пяна.

"Става въпрос за маслен трансформатор от високо 10-киловолтово напрежение, към 380 волта. Унищожен е целият трансформатор. Загасили сме пожара, охладили сме помещението, остава вече да работят момчетата от енергото", обясни инсп. Мартин Райнов от РСПБЗН - Шумен.

Аварийни екипи на енергото веднага започнаха оглед на трафопоста, но работата в него е затруднена, защото още се носи дим.

"Мъчим се да захраним по някакъв друг начин - чрез тези касети от други трафопостове", показва служител на Енерго-про.

Аварийните екипи увериха, че жителите на квартала тази нощ няма да са на тъмно.
 

Последвайте канала на

897 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини