Патриарх Неофит даде прошка за Сирни Заговезни в Русе

  • 17 март 2013 20:20

  • 1109
  • 2
Патриарх Неофит даде прошка за Сирни Заговезни в Русе
© Булфото

Патриарх Неофит, който ръководи временно и Русенската епархия до избора на митрополит, отслужи на Неделя Сиропустна /Сирни Заговезни/ в църквата "Света Троица" в Русе вечерня с взаимно опрощение.

Десетки русенци дойдоха да се помолят заедно с патриарха и да си кажат "Прости - Простено".

"През целия си живот трябва да проявяваме вярата си посредством дела на любовта, саможертвата и милосърдието. Любовта ни трябва да е действена, за да бъде вярата ни жива", каза в словото си пред миряните патриарх Неофит.

По думите му трябва да се освободим от склонността към вражда и разделение, да обединяваме в любовта взаимното доверие, да търсим Христовия мир и да се стремим към него. И Бог на любовта и мира ще бъде с нас.

"А сега първо аз моля да ми простите, ако някого с нещо съм оскърбил, както и аз всесърдечно прощавам на всички, които поискаха от мен сърдечно и с вяра в Божията милост прощение.

Молитвено пожелавам на всички леки и спасителни пости, след които очистени духовно и телесно да се сподобим с великата радост да посрещнем светлото Христово Възкресение", каза още патриарх Неофит.

Преди началото на вечернята той пожела на всички български граждани да бъдат спокойни, че когато живеят под Божието крило и

Божието благословение и застъпничество в унисон с църковните и народните традиции, ще бъдат честити.

Последвайте канала на

БТА
1109 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.03.18 | 01:02

2
Къде са католиците от храма отсреща? Нали обикновено си служат заедно в Русе? Толкова са разкрепостени. Някакви си там досадни и тесногръди църковни канони им забранявали! Айде де- ще си служат с когото си искат- сега с католиците, утре- с австралийските абуригени и африканските зулуси.

2013.03.17 | 23:31

1
Da vi e chestito pravoslavieto,vie si go zasluzhavate !

Добави коментар

Водещи новини