Разкриват 20 работни места по проект в Гоце Делчев

  • 14 март 2013 10:41

  • 653
  • 0
Разкриват 20 работни места по проект в Гоце Делчев
©

20 работни места ще бъдат разкрити в Гоце Делчев след реализацията на проекта "Обособяване на Защитено жилище", съобщиха от общинската управа. Чрез него ще бъде разкрита нова социална услуга за лица в неравностойно положение и ще се осигури заетост както за квалифициран, така и за помощен персонал.

Кметът на общината Владимир Москов вече е подписал договора за старта на втория етап от проекта, след изпълнението на който обектът ще бъде окончателно завършен и ще се въведе в експлоатация.

Проектът за довършване на реконструкцията на общинска сграда за обособяване на защитено жилище е одобрен по проект "Красива България". Стойността на втория етап, който предстои да се реализира, е 189 465 лв. От тях 151 572 лв. е финансирането, осигурено от Министерството на труда и социалната политика, а 37 893 лв. е съфинансирането от страна на община Гоце Делчев.

Очаква се вторият етап от реализирането на проекта да приключи до края на годината и защитеното жилище да заработи в началото на следващата година. След завършването и въвеждането в експлоатация на защитеното жилище в Гоце Делчев в него ще бъдат настанени общо 28 представители на групи в неравностойно положение. Това ще са хора с физически и с ментални увреждания, изведени от институции, които тук ще имат възможност да водят независим начин на живот, подпомогнати от професионалисти.

Последвайте канала на

653 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини