Граждани скочиха срещу GSM антена

  • 12 март 2013 08:50

  • 1940
  • 0
Граждани скочиха срещу GSM антена
©

Хора от Видин твърдят, че са започнали да имат проблеми със здравето, след като GSM-оператор е монтирал антена с електромагнитното лъчение върху блока им.

Те настояват базовата станция да бъде премахната.

От мобилния оператор пък твърдят, че са спазени всички изисквания на закона и липсва какъвто и да е риск за хората, разказва БНТ.

Базовата станция на оператора е поставена преди пет години на покрива на блок 1 в жк "Баба Тонка" след подписан договор за наем с етажните собственици от вх. А. Живеещите в останалите три входа не са уведомени. Оплакванията от влошено здраве се множат.

"В непринудени разговори всички се оплакваха от главоболие, безпокойство, безсъние, тревожност. Отдаваме това нещо на въпросното съоръжение", каза Ели Янакиева.

"Високо кръвно, главоболие, неразположеност. Не си като човек, откакто ги сложиха тези тези работи."

"В този блок имаше много животинки, гълъби. Откакто сложиха антените, ги няма."

"Много молим институциите да обърнат внимание и да премахнат станцията", призоваха от блока.

Електромагнитото замърсяване усложнява обстановката на това място заради струпването на антени - от двете страни на блока има базови станции и на други GSM оператори.

"Сами разбирате, че ние тук се явяваме пресечната точка на тези вълни. Имаме опасения като граждани и големи хора, че наблизо има детска градина. Смятаме, че това оказва влияние и на децата", коментира още Янакиева.

С подписката от 80 руши и решението на общото събрание на хората от трите входа са запознати от мобилния оператор. В писмен отговор от оператора са обяснили, че имат законен договор за наем. Направени са замервания на електромагнитните излъчвания на място и няма отклонения от нормативите.

Хората обаче не вярват на тези твърдения и настояват за демонтиране на съоръжението.

Последвайте канала на

1940 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини