Ремонтират училища в Пловдив

  • 11 март 2013 12:14

  • 1076
  • 0
Ремонтират училища в Пловдив
©

Община Пловдив ще ремонтира за подобряване на енергийната ефективност сградите на девет училища със средства от Националния екодоверителен фонд. Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев след като в края на миналата седмица е получил мандатно писмо за подготовка на техническите проекти.

Общата стойност на проекта е малко над 6 милиона лева, 95 на сто от които се осигуряват безвъзмездно от фонд, уточни кметът, цитиран от БТА. Ще бъдат извършени всички дейности, които гарантират енергийна ефективност - подмяна на дограми, ремонт на покриви, изолации, ремонт на отоплителни системи, обясни Тотев. Той добави, че в рамките на следващите три месеца очаква проектите да бъдат изработени и одобрени и планира в началото на лятото ремонтите да започнат.

Община Пловдив има одобрен проект по програма "Красива България" за довършване на реконструкцията на къща "Клианти", една от перлите на Стария град, съобщи още Иван Тотев.

Програмата гарантира 100 000 лева безвъзмездно, а останалите, близо 200 000 лева ще бъдат от общинския бюджет. С тези средства ще бъде довършен вътрешния интериор на къщата, като очакваме в края на лятото тя да бъде включена в туристическите маршрути, коментира кметът. Къща "Клиянти" е построена преди около 150 години и е възстановена от руини със средства от ЮНЕСКО.

Последвайте канала на

1076 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини