Бургас ще поставя рекорд по масово пеене на "Върви, народе, възродени"

  • 11 март 2013 10:23

  • 1474
  • 0
Бургас ще поставя рекорд по масово пеене на "Върви, народе, възродени"
©

Бургас ще направи заявка за рекорд за масово пеене на "Върви, народе, възродени". Това съобщиха от пресцентъра на общината, цитирани от БТА.

Инициативата за най-масовото пеене на химна на Светите братя Кирил и Методий ще бъде посветена на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Идеята за всенародното пеене е на диригента на хор "Родна песен" Левон Манукян и община Бургас. Към момента желание за участие вече са проявили почти всички учебни заведения от града. Всички желаещи граждани, както и представители на самодейни и любителски вокални и танцови състави, могат да се включат в мащабния проект. Крайният срок за записване е до 30 април тази година.

Желаещите да се включат в общоградското пеене предварително ще получат от община Бургас нотен материал за разучаване на песента. Няма ограничение за възрастта и броя на участниците, които ще сформират 24-майския бургаски хор. Негово основно ядро ще бъде хор "Родна песен", както и църковните хорове в града. Общоградското пеене ще бъде на 24 май на площад "Тройката" под диригентството на Левон Манукян.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1474 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини