Патриарх Неофит ще отслужи молебен за помирение

  • 10 март 2013 08:16

  • 778
  • 0
Патриарх Неофит ще отслужи молебен за помирение
© Булфото

В празничния за християните неделен ден, когато Православната църква отбелязва Неделя Месопустна, първа Света Литургия в митрополитската катедрала на София „Св. Неделя” ще отслужи Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Това ще стане пред чудотворното копие на чудотворната икона на „Пресвета Богородица - Достойно есть”, която бе донесена за поклонение с тържествено Литийно шествие от патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”.

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще възглави първата си св. Литургия като предстоятел на Софийска епархия в катедралния храм „Св. Неделя“ в съслужение с архиереи и духовници на Българската православна църква.

След литургията светейшият Български патриарх и Софийски митрополит с молитвеното участие на български архиереи, клира и народа на Софийска епархия ще извърши Молебен за помирение на българския народ, за неговото здраве и благопреуспяване.

Иконата „Пресвета Богородица Достойно есть” ще остане в храма до обедните часове, след което ще отпътува за поклонение във Варна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
778 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини