Брюксел похвали Вежди Рашидов

  • 08 март 2013 16:46

  • 910
  • 2
Брюксел похвали Вежди Рашидов
©

Министърът на културата в оставка Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко получи днес висока оценка в Брюксел за реализираните европейски проекти на Министерството на културата, съобщиха от министерството.

„България работи перфектно с евросредствата за култура. Брюксел оценява много високо отличните Ви постижения в реализирането на проектите на българското Министерство на културата по ОП „Регионално развитие” – с тези думи ръководството на Изпълнителната агенция за култура, образование и аудиовизия към Европейската комисия посрещна днес Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, който е на работно посещение в Брюксел.

Брайън Холмс, и.д. директор на Изпълнителната агенция за култура, образование и аудиовизия към Европейската комисия, поздрави Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко за ремонтираните опери, театри, училища по изкуства, както и за изградените нови музеи.

Барбара Геслер, началник направление в Изпълнителната агенция за култура, образование и аудиовизия към Европейската комисия, на свой ред заяви: „Силно съм впечатлена от дейността на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко в последните 3 години и половина. Той е един отличен министър, който силно ни впечатли с успешно реализираните културни проекти в България, както и с 5-годишното Споразумение с Лувъра, с постигнатите договорености с Музея Уфици, с реформите в българския театър, с успешното развитие на новото българско кино.”

Изпълнителната агенция за култура, образование и аудиовизия към Европейската комисия следи стриктно как се изразходват европейските средства по одобрените проекти в различните държави, затова и днешната й оценка за работата на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко е особено важна.

Тази висока оценка съвпада и с мнението на Ян Трушински, генерален директор на Главна дирекция „Образование и култура”, който само преди няколко седмици в Брюксел изказа специални поздравления на българския министър на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко и на неговия екип за успешните европейски проекти на Министерството на културата.

На срещата си днес с Барбара Геслер и Брайън Холмс Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко благодари за доверието към България и изтъкна, че е горд от постигнатото през сегашния мандат и подчерта, че европейското финансиране за българската културата се усвоява на 100 процента. Той допълни, че създадената с европейски пари база е една отлична основа за проекти, които ще се реализират в следващия програмен период.

„Надявам се, че с новото финансиране ще се подкрепя активно създаването на духовния продукт, защото това е много важно за творците”, допълни Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Той се съгласи с тезата на своите домакини в следващия програмен период средствата за преводна литература да бъдат повече, тъй като по този начин укрепват духовните връзки между държавите.

„Продължавам да смятам, че културата трябва да е един от приоритетите на ЕС, защото културните индустрии дори и в условия на криза генерират сериозен ръст”, изтъкна Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

Също днес в разговор с еврокомисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко договори да бъдат осигурени пространства в Европейската комисия за представяне на българската култура в Брюксел в навечерието на 24 май.

Последвайте канала на

910 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.03.08 | 18:06

2
Перфектно разрушава българската култура и традиции заменяйки ги с турска, циганска, и американска от варианта Redneck
петя

2013.03.08 | 18:06

1
хайдееее, и него почнаха да го хвалят! сега очаквам и другите държави да ни резнат за шенген!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини