Плевнелиев заминава на работно посещение във Виена

  • 08 март 2013 16:36

  • 791
  • 0
Плевнелиев заминава на работно посещение във Виена
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще бъде на 10 март, неделя, на еднодневно работно посещение във Виена за участие в дискусия на тема „Какво държи Европа заедно?”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Участие във форума ще вземат федералният президент на Австрия Хайнц Фишер, европейският комисар по регионална политика Йоханес Хаан и известният швейцарски журналист Роже Кьопел.


Ще остане ли Гърция в еврозоната, ще напусне ли Великобритания Европейския съюз, основателно ли е разделението на „Нова” и „Стара” Европа и провали ли се идеята за сближаване на европейските държави чрез единен пазар и обща валута ще бъдат част от обсъжданите въпроси на дискусията в австрийската столица.


„Европа в дебат” е инициатива на Института по хуманни науки в Австрия, Фондация ERSTE, „Бургтеатър” и авторитетния ежедневник „Дер Щандарт”. Дискусията се провежда четири пъти годишно и среща значими европейски политици с учени, интелектуалци и икономисти, за да представят вижданията си по важни въпроси за бъдещето на ЕС.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е първият български държавник, който ще вземе участие във форума. Началото на дискусията е 12.00 часа българско време.

Последвайте канала на

Десислава Станева
791 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини