Иван Тотев ще иска 50 млн. лева от бъдещия финансов министър

  • 08 март 2013 16:07

  • 559
  • 0
Иван Тотев ще иска 50 млн. лева от бъдещия финансов министър
©

Поне 50 млн. лева се готви да поиска от новия финансов министър през лятото кметът на Пловдив Иван Тотев, съобщава Дарик.

Това стана ясно по време на днешното представяне на проектите за реконструкция на „Голямоконарско шосе" и бул. „Васил Априлов" в града. За реализация на първия обект ще са нужни между 35 и 40 млн. лева, а за другия – около 15 млн. и то без да се включат отчуждителните процедури, обясни кметът. „Надявам се с новия финансов министър да поддържаме такъв добър диалог като с досегашния", заяви Тотев.

Ремонтът на „Васил Априлов" ще бъде реализиран на два етапа, включващи изграждане на трилентово кръгово кръстовище там, където булевардът се пресича с „6-ти септември". При възможност ще бъдат обособени места за паркиране, а по целия участък ще има двупосочна велоалея от западната страна. Паветата по булеварда ще бъдат заменени с асфалт, а отсечката от Централна гара до „Пещерско шосе" ще бъде разширена с 2 метра.

Проектът за „Голямоконарско шосе" предвижда ремонт от бул. "Дунав" до разклона за Царацово. По цялата отсечка ще бъдат изградени 6 кръгови кръстовища. До края на града пътят ще бъде с две платна с по две ленти, а от там до Царацово лентите ще станат общо шест.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
559 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини