КНСБ: Оценката на ГЕРБ е между 3 и 4 за двугодишното им управление

  • 19 юли 2011 15:49

  • 813
  • 0
КНСБ: Оценката на ГЕРБ е между 3 и 4 за двугодишното им управление
©

Това съобщи днес във Варна президентът на синдиката Пламен Димитров след приключване на изнесеното заседание на Координационния съвет.


Основните ни забележки към правителството са в социалната политика и тази на доходите, посочи Димитров. По думите му е наложително да се предприемат сериозни мерки за стимулиране на вътрешното потребление. Критиките на синдиката са насочени към липсата на реформи и недостиг на финансирането в системата на здравеопазването. Според Димитров борбата на кабинета с контрабандата трябва да бъде по-радикална, а Министерството на финансите да намали рестрикциите и да промени данъчната политика.


Позицията на КНСБ е, че приватизацията на структуроопределящи предприятия не бива да е самоцел, допълни Димитров. Синдикатът е против раздържавяването на "Български пощи", а ще настоява да се изработи оздравителна стратегия за дружеството.

Като положителни страни в работата на кабинета Димитров посочи видимите усилия на НАП, Инспекцията по труда и полицията за борба със сивия сектор в страната, както и продължаването на пенсионната реформа.

КНСБ е против концесионирането на пристанище Варна, каза още Димитров. По думите му държавата трябва да търси други варианти за развитието на дружеството и то в партньорство със синдиката.

Според Димитров е редно, ако все пак се стигне до концесията на порта, да се търсят гаранции за работниците в него.

Последвайте канала на

Десислава Станева
813 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини